Inspirasjon til helgen

Har du tenkt å sykle i helgen? Her er et par videosnutter som kan inspirere deg litt, enten du skal sykle på snø eller ikke. Terrengsykkel TV gir deg fredagsunderholdningen!

Sist oppdatert 7. februar 2014 kl 00.00
Høyt oppe: Hans Rey og Tobias Woggon reiste til Lofoten for å sykle i spektakulær natur. Det kan man si at de lykkes med.
Høyt oppe: Hans Rey og Tobias Woggon reiste til Lofoten for å sykle i spektakulær natur. Det kan man si at de lykkes med.

Høyt over Lofoten

Sommeren 2013 reiste filmskaper Johannes Riegraf til Lofoten med enduro-syklist Tobias Woggon og trial-ikonet Hans Rey. Syklingen er over gjennomsnittet godt dokumentert, og vi fikk hvertfall ikke mindre lyst til å ta med terrengsykkelen til Lofoten etter å ha sett denne filmen.

Les også: Fri Flyt sin test av Norrøna buksen Lofoten Gore-Tex Pant

Sommerparken vinterstid

Snorre Magnus Mossing har sendt oss en video med fatbikesykling i Tryvann Sommerpark. Dette var en såppas morsom variant at vi stilte han et par spørsmål:

– Løypene ser jo fine og oppkjørte ut, er det mange som bruker de vinterstid?– Jeg har ikke sett sykkelspor de gangene jeg har syklet der, så de er nok ikke mye brukt. Men det er jo mange på ski som kjører de.  Heldigvis, kan man kanskje si. Det hadde nok ikke vært farbart på sykkel hvis ikke. Hvis flere syklister drar hit, åpner kanskje Tryvann heisen for syklister også på vinteren? – Blir ikke lengselen etter sommer ekstra stor når du sykler i sykkelløyper på vinteren?– Det er nok heller slik at lengselen blir mindre. Etter jeg fikk fatbike blir ikke skiene brukt så mye lenger, det er digg å kunne sykle sti hele året!– Hva er forskjellen fra å sykle ned de samme løypene med stisykkel?– Det gjør ikke så vondt å tryne på snø!  Utover det er forskjellen ikke så stor. En del ujevnheter som er der på sommeren blir naturlig nok jevnet ut av snøen. Sånn sett savner jeg ikke dempingen så mye, flyten og følelsen er den samme. – Er løypene lett tilgjengelige?– Ja, det vil jeg si.  Downhillløypene ligger helt inntil alpintraseene. Det er nok en fordel å bruke løypene utenom ordinær åpningstid for anlegget. Personlig liker jeg å ta en tidlig bane opp til Frognerseteren, så kan jeg sykle ett par run, bruke den nypreppede bakken til å sykle opp igjen, og så ta en stitur hjem igjen. – Hvordan er fatbikeføret i Oslomarka nå?– Stiene som er tråkket opp av turgåere og hundeluftere er supre å sykle på. Skiløypene sykler jeg ikke, det blir litt som å sykle grus om sommeren - hvorfor skal man gjøre det når det finnes sti? Se filmen her.

Les også: Skispillet Shredsauce

Publisert 7. februar 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 7. februar 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen