Det er spesielt klubbens arbeid for å tilrettelegge for sykling i marka som gjorde at IF Frøy ble tildelt utmerkelsen Årets Idrettslag i Oslo. 

– Hovedgrunnen til at Frøy har fått prisen er blant annet et variert sykkeltilbud og klubbens tilrettelegging for bruk av sykkel i marka, sier Morten Winsnes i IF Frøy. 

IF Frøy er blant annet teknisk arrangør av Terrengsykkelrittet, og medarrangør i terrengsykkelcupen Kalas Cup. Klubben har treningstilbud for barn, ungdom og voksne, samt egen jentegruppe. 

Les også: 
Tre nye år med Kalas Cup 
IF Frøy fikk 170 000 til stier i Østmarka   

Det var Winsnes som mottok telefonen fra Audun Eikeland i Oslo Idrettskrets der han fortalte at klubben hadde blitt tildelt utmerkelsen. Med prisen Årets Idrettslag i Oslo følger 15 000 kroner fra Bymiljøetaten. Sjekken skal overrekkes IF Frøy torsdag 25. april. Det skjer på ordførerens kontor i Oslo. 

I begrunnelsen fra Oslo Idrettskrets heter det:

«Frøy er en aktiv arrangørklubb som alltid stiller seg positive når det trengs arrangører til ulike mesterskap. I år er det bl.a. NM i lagtempo som står på programmet i tillegg til det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som går i Østmarka. Klubben har tilbud for de yngste gjennom «Frøy Kids» til de eldste i «seniorgruppa». «Frøy Kids» er gruppa for sykkeltrening for 7-12 åringene. Her er treningene lagt til marka for å unngå trafikkerte veier og for å øke sykkelferdighetene. Målet er mange, glade og gode barn på sykkel. Dette er et svært populært tilbud og det har til tider vært venteliste for å kunne delta for de aller yngste. Tandemgruppen til rettelegger for de som pga. en eller annen form for funksjonsnedsettelse trenger ledsager for å komme seg ut på sykkel. Gruppen er økende i antall deltagere.

Konflikten mellom sykkel og gående i marka har IF Frøy grepet fatt i. Gjennom konstruktiv dialog med andre organisasjoner og tilrettelegging av egne løyper har de bidratt positivt til å redusere konfliktnivået.

Klubben er en aktiv samfunnsaktør som bidrar i organisasjonsarbeid og gjennom ulike store og små arrangementer som bydelsdager, sykkelaktiviteter på andres arrangement, holdningskampanjer for aktive syklister og mosjonister.»

Hvordan ta vare på teltet? 

Interessert i stisykling? Her har vi samlet nyheter og reisereportasjer, saker om stier, stisykkeltester og turinspirasjon.