IF Frøy er kåret til årets idrettslag i Oslo

Får 15 000 kroner fra Bymiljøetaten for tilrettelegging for terrengsykling.

Sist oppdatert 24. april 2019 kl 09.22
IF Frøy er tildelt prisen Årets Idrettslag i Oslo, blant annet for klubbens tilrettelegging for sykling i marka. Foto: Snorre Veggan
IF Frøy er tildelt prisen Årets Idrettslag i Oslo, blant annet for klubbens tilrettelegging for sykling i marka. Foto: Snorre Veggan

Det er spesielt klubbens arbeid for å tilrettelegge for sykling i marka som gjorde at IF Frøy ble tildelt utmerkelsen Årets Idrettslag i Oslo. 

– Hovedgrunnen til at Frøy har fått prisen er blant annet et variert sykkeltilbud og klubbens tilrettelegging for bruk av sykkel i marka, sier Morten Winsnes i IF Frøy. 

IF Frøy er blant annet teknisk arrangør av Terrengsykkelrittet, og medarrangør i terrengsykkelcupen Kalas Cup. Klubben har treningstilbud for barn, ungdom og voksne, samt egen jentegruppe. 

Les også: 
Tre nye år med Kalas Cup 
IF Frøy fikk 170 000 til stier i Østmarka   

Det var Winsnes som mottok telefonen fra Audun Eikeland i Oslo Idrettskrets der han fortalte at klubben hadde blitt tildelt utmerkelsen. Med prisen Årets Idrettslag i Oslo følger 15 000 kroner fra Bymiljøetaten. Sjekken skal overrekkes IF Frøy torsdag 25. april. Det skjer på ordførerens kontor i Oslo. 

I begrunnelsen fra Oslo Idrettskrets heter det:

«Frøy er en aktiv arrangørklubb som alltid stiller seg positive når det trengs arrangører til ulike mesterskap. I år er det bl.a. NM i lagtempo som står på programmet i tillegg til det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som går i Østmarka. Klubben har tilbud for de yngste gjennom «Frøy Kids» til de eldste i «seniorgruppa». «Frøy Kids» er gruppa for sykkeltrening for 7-12 åringene. Her er treningene lagt til marka for å unngå trafikkerte veier og for å øke sykkelferdighetene. Målet er mange, glade og gode barn på sykkel. Dette er et svært populært tilbud og det har til tider vært venteliste for å kunne delta for de aller yngste. Tandemgruppen til rettelegger for de som pga. en eller annen form for funksjonsnedsettelse trenger ledsager for å komme seg ut på sykkel. Gruppen er økende i antall deltagere.

Konflikten mellom sykkel og gående i marka har IF Frøy grepet fatt i. Gjennom konstruktiv dialog med andre organisasjoner og tilrettelegging av egne løyper har de bidratt positivt til å redusere konfliktnivået.

Klubben er en aktiv samfunnsaktør som bidrar i organisasjonsarbeid og gjennom ulike store og små arrangementer som bydelsdager, sykkelaktiviteter på andres arrangement, holdningskampanjer for aktive syklister og mosjonister.»

Hvordan ta vare på teltet? 

Interessert i stisykling? Her har vi samlet nyheter og reisereportasjer, saker om stier, stisykkeltester og turinspirasjon.  

Publisert 24. april 2019 kl 09.19
Sist oppdatert 24. april 2019 kl 09.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen