– Det er alltid artig å vinne, men det er veldig kjekt å vinne noe som er litt stort igjen, sier Hildegunn Gjertrud Hovdenak etter det 86km lange rittet på søndag.

Men noen lettvint seier var det ikke.

– Det var tungt og mye sidevind og lite skog. Det var en typisk massestart og ingen som grupperte seg. Folk støtet på hverandre hele tida, og det var vanskelig å vite hvor jeg lå an. På langingene fikk jeg høre at jeg var første jente, men jeg ante ikke hvor de andre jentene lå, eller hvordan de ser ut, så jeg tenkte hele tida sånn ”tenk hvis….,” sier Hovdenak.

Les også: Satser på to VM i 2017  

Viktig formtest
Med seieren i Portugal fikk Hovdenak bekreftelse på at formen er i anmarsj mot VM i Tyskland om en måned.

Løypeprofilen på Meda100 er ikke helt ulik VM-løypa i Singen, så slik sett var dette rittet relevant i oppkjøringen mot mesterskapet, sier Hovdenak.

VM i Singen 25. juni er sesongens hovedmål for Hovdenak, som mener løypa i Tyskland er som skapt for henne. Her har hun prestert bra flere ganger: hun vant rittet i 2014 og var vært nær pallen  i EM i 2015.

– Sånne muligheter til å få et bra resultat i VM som nå i Singen får jeg nok aldri igjen. Det er en veldig bra løype for meg, og jeg har ambisjoner og mål om pallen, sier Hovdenak.

Les også: Hovdenak fikk ilddåp i VM 

Saken fortsetter under

Hildegunn Gjertrud Hovdenak vant det 100km lange UCI World Series-rittet Meda100 i Portugal på søndag. Foto: Privat

God start, så berg-og-dalbane
Hovdenak fikk en god sesongdebut med seier i Andalucia Bike Race i månedsskiftet februar-mars, men har slitt med sjukdom og vekslende form utover våren. Mens hun vant klart på Norgescupåpningen Å i Heiane helga før 17.mai, var hun ikke i slaget på Montebellorittet sist helg. Dessuten gikk hele sesongen 2016 i vasken på grunn av sjukdom.

Nå håper Hovdenak å være ferdig med sjukdom, slik at hun kan konsentrere seg om å trene optimalt inn mot VM.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.