/ Enduro

Høstet erfaring i EWS

Zakka punkterte seg ut av sammendraget i Irland, mens Thomas Klingenberg ble beste norske på 36. plass i U21-klassen.

Sist oppdatert 15. mai 2016 kl 21.52
Irland var vertskap for tredje runde i EWS 2016, og den grønne øya viste seg fra sin beste side i tre dager til ende. Foto: Duncan Philpott/EWS
Irland var vertskap for tredje runde i EWS 2016, og den grønne øya viste seg fra sin beste side i tre dager til ende. Foto: Duncan Philpott/EWS

Zakarias Blom-Johansen punkterte på andre etappe og mistet dermed sjansen til å plassere seg blant de topp 30 sammenlagt. Men totalen var likevel en god dose erfaring og sjøltillit. Nå vet han at han kan kjempe med de 30 beste i verden når alt klaffer.

– Alle etappene var tøffe og veldig fysiske. Transfer-tidene mellom etappene var korte, så det gjorde at man også fikk holde et veldig høyt tempo imellom etappene. Så det ble en lang dag. Vi startet halv elleve og var i mål klokken 17.00, sier Blom-Johansen.

– Jeg punkterte på toppene av etappe to, som var den lengste, og måtte fikse det på etappen som gjorde at jeg tapte 7-8 minutter på den etappen. Da var jeg allerede der ute av kampen om en bra totalplassering, forklarer Blom-Johansen, som sesongdebuterte i EWS-sammenheng med helgas ritt i Irland.

– Jeg har lært meg utrolig mye av denne reisen, og med plasseringer som 21-31-35 på de andre etappene er jeg veldig fornøyd med min prestasjon totalt sett. Det viser at jeg har farten inne for en topp 30 til topp 20 plassering når alt klaffer, sier han.  

Nå venter Nesbyen Enduro til helga, der Blom-Johansen håper å forsvare seieren fra i fjor. Da vant han både i Nesbyen Enduro og i den norske serien 80/20 sammenlagt.

Saken fortsetter under

Zakka EWS Irland 2016 - Foto Privat
Zakarias Blom Johansen under helgas EWS-runde i Irland. Foto: Privat

Zakarias Blom Johansen under helgas EWS-runde i Irland. Foto: Elin Blom

Les også: Zakka motiveres av pallen 

Topp 3 menn elite
1. Greg Callaghan Irland 25:51.19
2. Sam Hill, USA, 25:54.55
3. Richie Rude, USA, 25:55.82
--
94. Ole Christian Fagerli, Norge, 30:02.93 +4:11.74
137. Zakarias Blom Johansen, Norge, 34:37.64

Topp 3 menn U21
1. Killian Callaghan, Irland, 25:59.77
2. Vid Persak, Slovenia, 27:00.58
3. Leigh Johnson, Storbritannia, 27:04.33
--
36. Thomas Klingenberg, Norge, 30:42.95

Fullstendige resultater 

Fikk juling
Ole Christian Fagerli stilte mest for å teste seg mot verdens beste. Og det fikk han.

– Det var sjukt gøy og sjukt hardt. Etter to lange treningsdager her var jeg ganske kokt allerede på første etappe. Det brant i låra etter ett minutt, så det var en tøff dag for meg og mange andre, forteller den tidligere rundbanenorgesmesteren.

Sjukt fort
Fagerli er imponert over nivået og farten på konkurrentene.

– Det er helt vilt mange som sykler fort nedover på sti. For egen del ble det en dag hvor jeg kjørte helt på det trygge. På siste etappe var jeg faktisk så sliten at jeg tok beina fatt ned det verste droppet. Bein og hode var helt kokt, så jeg ville ikke ødelegge en veldig bra helg på siste etappen, sier han, og legger til at det tekniske var mindre problematisk enn farten.

– Løypene var ikke sjukt hårete når man ser på elementer. Det går derimot veldig fort til tider, og det er utrolig trangt mange steder. Flere steder kjente jeg styret subbe i trærne. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger sekken har dunka inn i trær. Alt i alt ble det en sjukt kul men ganske hard opplevelse. Topp trening før Nesbyen neste helg, sier Fagerli, som debuterte på enduro med noen mindre europeiske ritt for et par år siden.

Hekta på sykkelglede
Nå vil Fagerli ha mer. Denne sesongen har han planer om å kjøre tre løp i EWS, der helgas ritt i Irland var det første. Videre satser han på den norske enduro-serien 80/20, samt MegAvalanche i Frankrike i juli. Men at det er noe comeback på gang, vil ikke eks-proffen være med på.

– Jeg driver med dette fordi det er en morsom form for konkurranse, og en form som egner seg for alle typer ryttere. Vi sykler sammen opp til toppen, prater og har det gøy, og så kjører vi en og en nedover i merkede løyper med tidtaking. Det er jo som å være på en kul stitur hele dagen, sier Fagerli. 

OC Fagelig EWS Irland - Foto Privat
Ole Christian Fagerli under helgas EWS runde i Irland. Foto: Privat

Ole Christian Fagerli under helgas EWS runde i Irland. Foto: Privat

Publisert 15. mai 2016 kl 21.52
Sist oppdatert 15. mai 2016 kl 21.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen