Tjukksykkelentusiasten Tore Haugen startet lørdagens utflukt fra garasjeporten på Geilo og syklet opp til godt over 1000 meter for å nyte panoramautsikten og novembersola.

Turen er cirka 17 kilometer lang, og begynner på en snødekt tursti langs Geiloelva i et par kilometer før Haugen følger lysløype og skogssti de neste tre. Derifra sykler han opp på Treervegen, som er en brøytet bilvei, opp til 1070 meter over havet.

– Der ligger det noen fantastiske hytter. Man kommer først til Eilevstølen, deretter helt opp på Skurdalsåsen med panoramautsikt til Reineskarvet, Hallingskarvet, Ustetind og Gaustatoppen på en god dag, sier Haugen, som melder om lite trafikk og gode forhold i fjellet.

– Jeg snudde på Nystølen, for det var litt for mye snø på turstiene derfra. Da syklet jeg ned til Eilevstølen igjen og tok turstien gjennom skauen ned til Treervegen og samme vei videre hjem, sier han.

Slik gikk det (Saken fortsetter under) 

Se også: Det eneste vi manglet var nordlyset 

Nysnø gjør underverker
Den siste ukas snøfall har gjort mye for fatbikeopplevelsen.

– Turen gjennom skauen er et kjempemorsomt stiparti på cirka 1.7 kilometer, som jeg sykla sist søndag. Der var det perfekt nå. Den er jevn nedover, så du får godt sig og balanse til å danse gjennom nysnøen, over snølagte myrpartier og bekker som ikke har frosset ennå, og ned morsomme utforpartier i skogens rolige atmosfære.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Skogsløypa gir både stisykling og fine glimt av fjellet. Foto: Tore Haugen