Global Fatbike Day har vært markert siden 2012, i form av ulike fellesarrangementer over hele verden. Også her i landet feires dagen på mange vis og på mange steder. Her er en liste over noen av arrangementene på lørdag.

Har vi glemt noen? Ta kontakt: schevi@uw.edu

Alta
I Alta inviterer tjukksykkelentusiastene og GLØD Explorer til «Lunsj og badstue-arrangement» på lørdag. Da kjører de opp tjukksykkelstier av ulik karakter og distanser, fra den korte og lettsyklede Glød-løypa, den mer krevende og kuperte Losvar-løypa, til skikkelig langtur på hundekjørerspor. Etterpå blir det mat og varme hos Glød Explorer.

– Kort fortalt, fyrer vi opp grillen og serverer elgburger fra egen hage, i brød fra det lokale bakeriet Østlyngen. Du kan også dusje og ta badstue hos oss. Vi leier ut fatbike til store og små som måtte ønske det. Tanken er at folk sykler på egenhånd på formiddagen i de løypene som er tilgjengelig, sier Trygve Nygård i GLØD Explorer, og forklarer nærmere:

– Glød-løypa ut fra oss for de som ønsker ei artig og lettsyklet løype. Den passer til alle. Losvar-løypa via Holmen Husky sine hundeløyper opp til oss som er en mer kupert of tøffere variant. Langtur via hundeløyper opp til Krokvannskoia og retur til oss, er for de som vil ha virkelig langtur. Denne varianten er på over 40 kilometer. Etter turen kommer folk til Glød, der de kan få seg badstue og lunsj, og kanskje det kommer frem en pils hvis noen ønsker det, sier Nygård.

Mer informasjon  

Les også: Sykler i skuterspor 

Saken fortsetter under 

Drammen
Drammen arrangerer fellestur fra Drammen skisenter klokka 10. Turens lengde og valg av stier vil avhenge av vær og føre, men arrangøren antyder at turen tar utgangspunkt i fjorårets arrangement. Da la deltakerne bak seg 45 kilometer og litt over 1000 høydemeter i løpet av drøyt tre og en halv time.

Mer informasjon

Eidsvoll/Råholt
Anders Bernhoft i The Duke Sport utvider fjorårets jentetur og åpner i år for gutta også.

– Vi fikk noen "grinete" mannfolk sist som ble holdt utenfor, så i år lar vi alle få være med. Som i fjor håper vi på og bli det største arrangementet på Global Fatbike Day, sier Bernhoft.

Les også: 30 damer på tjukksykkeltur 

Turen kjøres etter samme mal som i fjor, men i år har han også lagt inn et konkurranseelement i form av ei løype med idealtid. Etter oppmøte på The Duke sport i Råholt klokka 12 lørdag sykler gruppa samlet ut til en merket løype på tre til fem kilometer.

– Michael Overbeck Cook merker og sykler runden dagen i forvegen, og setter en idealtid utfra det. Slik kan alle være med og konkurrere, uansett nivå, men også raskeste rytter blir premiert. Dessuten blir det premie for beste kostyme. Etter et par timer lek i skogen blir det felles retur til butikken hvor vi griller og juger litt, sier Bernhoft.

Mer informasjon  

Saken fortsetter under

Anders Bernhoft (til høyre) og Michael Cook inviterer til fellestur på Global Fatbike Day fra nye lokaler på Råholt. Foto: Bjørn Inge Rødfoss

Elverum
Elverums Frie Stivesen feirer Global Fatbike Day 2017 med fatbike stitur, bål og kaffe i Svartholtet med oppmøte på Trimplassen klokka 12. Turen er et tilbud til alle uansett erfaring og nivå, og vil vare to til tre timer.

– Vær og føre spiller selvfølgelig en rolle, men utgangspunktet er at vi tar en tur på ett par-tre timer inkludert bål, kaffe og matpakke-rast. De som vil triller ned i Leiret for en matbit og noe kaldt å drikke etter turen. Det kommer mer info når vi vet mer om vær og føre, sier Fredrik Steenberg Thompson, som er en av ildsjelene i tjukksykkelmiljøet i Elverum.

Saken fortsetter under

Fra tidligere fellestur i regi av Elverums Frie Stivesen på verdens tjukksykkeldag. Foto: Hans-Martin Delphin

Fagernes
CK Valdresekspressen og lokale arrangerer fellestur med påfølgende grilling og mulighet for å prøve tjukksykler fra Skørn og Intersport. Møt opp ved Fløafjorden klokka 12, nedenfor Valdres storhall.

– Vi har jobbet mye med løypenettet ved Fløafjorden og kan i år skilte med over 25 kilometer tilrettelagte stier av ulik karakter og vanskelighetsgrad. Avhengig av vær, snø og isforhold brukes disse på helgas fellestur, sier Ole Christian Nymoen, som er en av initiativtakerne til fellesturen.

Han understreker at turen er et tilbud til alle, uansett nivå. Kvelden før, altså fredag 1. desember, kommer elitesyklisten Jonas Orset og holder foredrag for sykkelklubben.

– Foredraget er åpent for alle, og avhengig av vær og interesse blir det kanskje en fellestur fredag kveld også, sier Nymoen.

Les også: Lanserer endurobasert tjukksykkelritt  

Follo
I fjor arrangerte Trond Dyrnes fellestur i Follo på Global Fatbike Day. Det blir det ikke i år, men Dyrnes oppfordrer tjuksykkelentusiastene til å bli med på arrangementet til The Duke Sport på Råholt. Se over for detaljer.

Les også: Kanelboller og saktesykling 

Saken fortsetter under

I år blir det ingen tur på Siggerud, men arrangøren oppfordrer interesserte til å bli med på fellestur i regi av The Duke Sport. Foto: Trond Dyrnes

Geilo
Fatbikemiljøet på Geilo inviterer til fellestur klokka 13 med oppmøte ved Vestlia Resort. Nina Gässler guider derifra en tur på stiene i området, og svinger til slutt innom Geilohallen der Geilo IL har aktiviteter hele dagen i anledning klubbens 100-årsjubileum.

Saken fortsetter under

Nina Gässler inviterer til fellestur på Geilo. Foto: Nina Gässler

Lillehammer
På Lillehammer inviterer NOTS til tur med oppmøte ved "Kanalen" klokka 11.

– Vi satser på fine løyper, og bål og kaffe underveis, sier Ingrid Hokstad, som er leder i NOTS Lillehammer.

Turen arrangeres i samarbeid med det lokale tjukksykkelmiljøet med Tom Ruud i spissen. Han var en av initiativtakerne til fjorårets arrangement på Global Fatbike Day, og også årets utgave går etter samme mal: et par-tre timers tur bål- og kafferast underveis på stier som passer de fleste uansett fatbikeerfaring.

I Lillehammer har fatbikefolket nå fått dispensasjon av kommunen til å preparere stier med skuter, og dersom snøforholdene tillater, vil fellesturen på lørdag vise fram en del av disse stiene.

Les også: Får kjøre fatbikeløyper med skuter 

Saken fortsetter under

Lillehammer håper å kunne by på mye snø i terrenget til Global Fatbike Day på lørdag. Foto: Tom Ruud

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.