Her blir det fest!

Neste torsdag er det klart for Hillbilly Høkkfest i Ål. I år kan arrangørene slå i bordet med et helt nytt stiområde og konkurranse med noen av verdens beste dirtsyklister. Frister det? Det er forsatt ledige plasser!

Sist oppdatert 20. juli 2013 kl 00.00
BARNÅLSSTI: Stisjef Aadne Kvammen tester nye stier på Torpo. Foto: Vegard Breie
BARNÅLSSTI: Stisjef Aadne Kvammen tester nye stier på Torpo. Foto: Vegard Breie

Tekst: Erlend Sande

Hillbilly Høkkfest har for lengst etablert seg som et sommerlig høydepunkt, både for sti- og utforsyklister og for de som ikke fullt så gira på sykling, men bare har lyst til å se galskapen i Ål og omland på nært hold. I år er programmet stappfullt av svært variert moro. Blant annet har dirtproff Mads André  «Makken» Haugen har invitert store deler av verdenseliten til fest i Hallingdal.

Lacondeguy og Sorge

– Sender Session er den store nyheten i år. Det er en uhøytidelig konkurranse på en ny og drøy arena som er bygges i Slåtta Sykkelpark. Med navn som Andreu Lacondreguy (3. plass X Games 2013), Sam Reynolds, Graham «Aggy» Agassiz, Nico Vink, Nicola Pescetto og ikke minst regjerende Red Bull Rampage-vinner Kurt Sorge kommer en knippe norske kjørere til å få brynt seg mot verdenseliten. Vær på plass i Slåtta Sykkelpark lørdag 27. juli klokken 17 for å se gutta i aksjon og husk kubjelle, oppfordrer arrangør Magnus Tveito.

En uke før det braker løs er det fortsatt ledige plasser. Påmelding til festivalen og mer info finner du her. 

Sti på Torpo

For de som er mest opptatt av egen sykling blir det nyoppdagede stinettverket på Torpo sentralt.

– Torpo ligger like sør for Ål og er ett nytt stiområde mye likt det nettverket en har på Rotnheim eller Nesbyen for de som e kjent.  Det utrolig fine her er at det er både muligheter for litt lengre turer, men og ett lite nettverk med helt naturlige nedoverstier og, sier fotograf Vegard Breie, som også er en del av den hardtarbeidende arrangørstaben.

Shuttling og barnålssti

Breie har aldri fattet den store interessen for oppovercrux, og her blir det muligheter for sykling etter hans hjerte.

– En kritisk faktor vi har brukt mye tid på å lete etter er ett område med effektiv shuttle og det har vi endelig funnet her. Det betyr mest mulig flytsykling og nedovermorro pr. time, og det betyr mye for oss! sier han.

Torpo kan bli et nytt valfartssted også uteom høkkfesthelga.

– Om selve syklingen er det her barnålsunderlag som gjelder. Det er perfekt avrundede stier og morsom sladding som gjelder. Samtidig som noen av partiene er ganske bratte og har noen kjappe retningsendringer og svinger som gjør en får nok å jobbe med nedover lia. Midt i ligger det og langs ett ganske episk fossejuv som gjør at det hele føles veldig spektakulert. Ettersom det er shuttling fungerer området like godt for både ren downhsykkel så vel som sti, så det er helt konge! oppsummerer fotografen og sykkelentusiasten. 

Fortsatt ledige plasser

Bandene The good the bad and the Zugly og Nullskattesnylterne spiller opp, det blir rodeokonkurranse (ikke elv, men okse), og været tyder på solskinn og bading. Og lørdag kveld er det selvsagt tid for å finne fram sin indre redneck og gi alt på Hillbilly temafest. I følge arrangøren er det fortsatt noen ledige plasser på arrangementet. Magnus Tveito har følgende råd til førstereisgutter og -jenter:

1. Det er dress code på låven lørdag kveld (stil: redneck)

2. Du kan være rookie eller pro for  å delta, turene er lagt opp for ulike nivåer.

3. Det er lurt å ta med egen sykkel siden det er uvisst hvor mange demosykler som blir tilgjengelig (sykkelleverandører som ønsker å stille med sykler kan ta kontakt). 

Publisert 19. juli 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 20. juli 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen