– Håpet var å henge med over fjellet. Jeg klarte å bite meg fast hele veien, og ned Ballettbakken kan hva som helst skje, sier 19-åringen som Birken-debuterte i fjor med sjuendeplass i eliteklassen og seier i juniorklassen.

Les også: Ungdomsbølgen i Birken 

– Jeg visste at jeg kunne sykle fort her så lenge jeg hang med til Ballettbakken. Jeg ble nummer sju totalt her i fjor og vant juniorklassen, så det det ser ut som Birken er en løype som passer meg bra, sier Mellemsæter.

Les også: Rundbanetalent vant SykkelEnern 

For rundbanespesialisten fra Lillehammer CK er den 86km lange grusklassikeren først og fremst en sjanse til å vise seg fram.

– Dagens tredjeplass viser at treningsjobben jeg har gjort i sommer har vært bra. Det har vært mye mengde og jeg jobbet med det tekniske, og jeg kjente allerede under Norgescupen her forrige helg at noe var på gang, da jeg ble nummer ni. Selv om jeg har trent for rundbane, er det viktig å få vist seg fram i Birken. Med et godt resultat der når du ut til veldig mange flere enn ved å bare sykle rundbane, sier han.

Tredjeplassen til tross, Mellemsæter har likevel ikke noen planer om å bytte til maraton.

– Maraton som Birken er en fin avveksling fra rundbane, og det er moro å prøve seg på å sykle litt taktisk. Men det er mye mer action i rundbane, sier førsteårssenioren.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.