/ Birken

Granberg gjør comeback i UltraBirken

Lars Granberg har vært ute siden han ble brutalt påkjørt under trening i juli.

Sist oppdatert 23. august 2016 kl 16.19
birken birkebeinerrittet ultrabirken
Lars Granberg gjør comeback etter skadeavbrekket med UltraBirken på fredag. Foto: Ingeborg Scheve

10. juli ble Lars Granberg påkjørt da han var ute på en treningstur. Med fullt overlegg svingte bilisten ut på skulderen og bråbremset like foran Granberg, som ble tvunget hodestups i grøfta i 60km/t. På noen få sekunder røk kragebeinet og hele sesongen.

Les også: Granberg meiet ned av bilist 

Egentlig var planen å gjøre comeback etter skaden på Skaidi Xtreme 3. september, men etter legesjekk og røntgen tidligere i uka har han fått klarsignal om at det er greit å kjøre ritt. Lysten og iveren er på plass, selv om Granberg innser at han må legge lista etter hva kroppen tåler.

– Jeg stiller til start med friskt mot i alle fall. Gjør det for vondt, så går det ikke, og da må jeg være fornuftig nok til å gi meg, eller i alle fall roe ned. Men jeg kommer uansett ikke til å ta noen sjanser i terrenget, så det kan hende det vil gå for sakte der til å kunne vinne, sier Granberg, som kjører for Sepura Toyota racing with Birk.

Av samme grunn velger han å satse på UltraBirken framfor det ordinære Birkebeinerrittet på lørdag. Der blir farten og belastningen garantert for stor, mener Granberg, som derfor tror han har større muligheter til å få en god opplevelse i UltraBirken selv om distansen er vesentlig lenger.

– På grunn av kragebeinsbruddet har treninga siste fem-seks ukene vært så som så, så jeg har ikke toppfarten som kreves for å ha et håp om å være med helt fremme i Birkebeinerrittet. Siden UltraBirken er lengre, så er intensiteten litt lavere. Det stiller større krav til utholdenhet, og den er bra, så dermed prøver jeg meg der i stedet, forklarer Granberg, og legger til at egentlig var målet en topp-10-plassering i det ordinære Birkebeinerrittet før han skulle kjøre UltraBirken.

Løypa ble sluppet i går: Slik blir UltraBirken 

 

Lars Granberg kragebeinsbrudd july 10-16 privat 1400x
Lars Granberg har vært ute siden han ble kjørt ned under trening 10. juli. Nå blir det comeback i UltraBirken på fredag. Foto: Privat

Lars Granberg har vært ute siden han ble kjørt ned under trening 10. juli. Nå blir det comeback i UltraBirken på fredag. Foto: Privat 

Publisert 23. august 2016 kl 16.19
Sist oppdatert 23. august 2016 kl 16.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen