Festivalsommer

Har du ennå ikke planene spikret for sommerferien, fortvil ikke. For digger du terrengsykling og å henge sammen med andre likesinnede, er terrengsykkelfestivaler tingen for deg.

Sist oppdatert 26. juni 2013 kl 00.00
STIFEST: Årets store hyggefestival for terrengsyklister ble en stor suksess, både for syklister og mygg.
STIFEST: Årets store hyggefestival for terrengsyklister ble en stor suksess, både for syklister og mygg.

Ekstremsportveko

Hvor: Voss

Når: 23- 30. juni

Pris: Fra 650 kroner

Ekstremsportveko er kanskje ikke så skummel som navnet skulle tilsi, men om du liker ekstrem fart, høye klipper, rafting, longboarding og andre aktiviteter der du kan falle og slå deg er «Veko» perfekt for deg. Selvsagt har de ulike terrengsykkelaktiviteter på aktivitetslisten. Trial har stått på programmet siden 2011, og i fjor var konkurransen en del av norgescupen i trial.

– Søndag 23. juni braker det løs med norgescup i utfor. Vi har nå fått UCI-status, og forventer en del utenlandske utøvere. I fjor hadde vi 3 stykker fra Portugal, vi håper på flere, forteller Pernille Olafsen fra Ekstremsportveko. Det er også mer enn økt status på utforrittet som er nytt av året.

– Helt nytt på programmet i år er Agalaus – Chinese Downhill! Agalaus betyr fryktesløs på nynorsk og det er ikke uten grunn at vi har kalt konkurransen for det. Det som var den hyggelige turen opp til Lønahorgi med helikopter, frokost og sykling ned på torsdagen under Veko, har nå blitt en gjev konkurranse. Det vil fortsatt være hyggelig de første timene med helikopter opp til Lønahorgi, men så slippes nervene. 25 gutter og jenter starter samtidig på snøen på Lønahorgi hvor ingen annet enn å komme første ned teller, forteller hun.

Det arrangeres også en stafett kalt Tag-team. Dette er en stafett for tomannslag der laget får kjøre to ganger, og det er kun bestetiden som teller. Om du synes alt som har med startnummer og tidtaking å gjøre er skummelt kan du heller delta på en av de mange guidede turene i området. Her tar du gondolen opp for å slippe unna noen høydemeter, og dette gjør naturlig nok turene populære, ikke meld deg på for sent. Du kan også sykle i Voss Resort da ekspressheisen holder åpent hele uken.

Les mer her!

 

Hillbilly Høkkfest i Ål

Hvor: Ål

Når: 25- 28. juli

Pris: 999 kr inkludert overnatting

– Hillbilly Høkkfest er en sykkelfestival som samler alle former for terrengsykling: sti, utfor, freeride, dirt og motocross, fra noobs til pros. Vi har løyper som passer de fleste, sier Magnus Tveito, en av organisatorene bak årets festival. Hillbilly Høkkfest arrangeres for femte året på rad. I år kan arrangørene lokke med en helt ny parkløype, i tillegg til flere nye stiturer på programmet. Tveito forteller at det vil bli satt opp busser for å frakte syklister mellom aktivitetene hele helgen. Slik skal flest mulig få med seg mest mulig. Drar du til Ål i slutten av juli kommer du ikke til å kjede deg. I tillegg til et fullspekket sykkelprogram, er det fullt kjør også på kveldstid med konserter, film, mekkekurs og afterbike på Låven.

– Mads «Makken» Haugen inviterer for første gang til Sender Session i Slåttaparken. Dette blir en meget publikumsvennlig jamsession med høy wow-faktor, forteller Tveito. Det er satt et tak på 200 deltakere. Det er førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder, så her er det ingen grunn til å vente med påmeldingen.

Les mer her!

 

Hemsedal downhill-camp

Hvor: Hemsedal

Når: 24- 25. august

Pris: 3000 kr med overnatting/ 2800 kr uten overnatting

Landslagstreneren for utforlandslaget, Bjørn Ballangrud, tar turen til Hemsedal i slutten av august for å trene både ringrever og unge utforspirer i norgescupløypen. Dette blir en helg med fokus på kvalitetstrening for hver enkelt.

– Man utvikler teknikken enormt mye og møter mange hyggelige syklister, sier Ballangrud. Programmet blir som i fjor, med fokus på personlig fremgang. I løpet av helgen kommer instruktørene til å filme syklistene, slik at de kan studere egen teknikk og utvikling gjennom helgen. For mange er Hemsedal best kjent for alle skibakkene, men sommerstid satser de stort på utfor. De har arbeidet for å tilrettelegge løyper med utfordringer for alle uansett nivå.

– Treningsmessig er Hemsedal veldig bra. Det er mye variasjon i løypene, og vanligvis er det ikke så alt for mye folk. Da er det lettere å instruere utøverne underveis. De flate svingene mot bunnen av løypen gir alle en real utfordring, og jeg garanterer stor fremgang for samtlige i dette partiet, sier Bjørn. Han er klar for å ta i mot ivrige utforsyklister på alle nivåer. Ønsker du et skikkelig teknikkløft og spesialveiledning av de aller beste, er dette campen for deg.

 Les mer her!

 

Oppdal stisykkelcamp

Hvor: Oppdal

Når: 6-8. september

Pris: 300 kroner i 2012, kan stige i år

Stisykkelcampen i Oppdal passer for alle, uansett nivå. Det eneste kriteriet er at du synes terrengsykling er fett. Det mener iallfall arrangørene som gjentar fjorårets festivalsuksess.

– I fjor hadde vi deltakere med alt fra hybridsykkel til fullspekka stisykler. Det er akkurat den profilen vi vil ha, forteller Arve Kulvik. Han er en av primus motorene bak Oppdal stisykkelcamp. Arrangørene har ennå ikke planlagt årets camp på detaljnivå, men de lover naturopplevelser for alle uavhengig av nivå. I likhet med tidligere år, vil det bli arrangert guidede turer med ulik vanskelighetsgrad og lengde. Målet er at de skal tilby turer som er teknisk krevende for alle. Etter en lang dag på sykkelsetet, er det det sosiale som står i fokus. Da er det tid for felles grilling, sykkel-rebus og ikke minst sykkelprat til langt på natt.

 Les mer her!

 

Verdenscuphelgen i Hafjell

Hvor: Hafjell

Når: 11-15. september 

Denne helgen får du mulighet til å se verdensstjernene i aksjon i neste års VM-løype. Som i fjor arrangeres det verdenscup i utfor i Hafjell, men denne gangen får utforsyklistene selskap av rundbanesyklistene. De skal i aksjon på lørdagen, mens utforfinalene kjøres på søndagen. Fra og med torsdag 12. september er utforløypen åpen for trening for verdenscupdeltakerne, før finalene kjøres på søndagen. I denne perioden vil det ikke være mulig for andre å trene i verdenscupløypen. Arrangørene håper likevel at mange syklister tar turen til Hafjell denne helgen for å få med seg de store stjernene. De lover et spennende program også for dem som blir henvist til tribunen. Dersom du ønsker å komme ekstra tett inn på stjernene, er det mulig å melde seg som funksjonær.

– Vi er avhengig av frivillige hjelpere, sier Kjell Tore Bjørnhaug. Han er rittleder i Hafjell. Han frir til alle sykkelinteresserte og oppfordrer alle til å gå inn på hjemmesiden og melde sin interesse.

 Les mer her!

Les også: Fri flyt sine artikler og nyheter om Stadt

Les også: Fri Flyt sine nyheter og artikler om Skateboard, Skating og Spots.

Publisert 25. juni 2013 kl 00.00
Sist oppdatert 26. juni 2013 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen