/ Fatbike

Feit fest i fjæra

Tjukkasfesten i Lyngen 9. april byr på 32km ny og spektakulær løype med minimalt med vei.

Sist oppdatert 2. mars 2017 kl 07.00
Løypa er lagt for å premiere de som både har kondis og vet hvordan en best utnytter tjukksykkelens egenskaper. Foto: Arrangøren
Løypa er lagt for å premiere de som både har kondis og vet hvordan en best utnytter tjukksykkelens egenskaper. Foto: Arrangøren

Jægervatnet IL inviterer til tjukkasfest for tredje gang, i år med ny løype på 32 kilometer der kun to kilometer vei.

Løypa er lagt til området Jægervatnet-Lenangsøyra. Det blir lange flate partier med høy hastighet, myrdrag, smale stier og kupert terreng.

Les også: Bli med Håkøya Rundt 

32km spektakulær løype
– Perioden fra seint mars til juni egner seg spesielt godt for fatbike i Lyngsalpene. Da er det ofte solskare i lavlandet og dalene som skjærer gjennom fjellmassivet, og det gir unike muligheter for å ta seg frem i fjellene på en litt uventet men fantastisk måte. Vi har lagt opp ei småkupert løype i et område hvor man har Storhavet i nord, Lyngsalpene i sør og øst, og Strandline som vestlige begrensning, sier Hansen, som er en av ildsjelene bak tjukksykkelrittet.

Han og løypeleggerne har jobbet hardt for å stikke ei løype som gjør at de som er i best form har gode muligheter og som setter krav til å utnytte tjukksykkelens egenskaper.

– Det får vi til ved å legge løypa i variert terreng, og ikke kun på hardtrakket snø. Vi vil legge endel av løypa innom et rullesteinparti i fjæra, utnytte mikroterreng, legge den på singetrack i skogsterreng, på skogsbilveier og langs myrdrag der underlaget er temmelig kupert, sier Hansen, som håper på dobbelt så mange deltakere i år.

Saken fortsetter under

Jægervatnet IL 1400x933
Fra løypa i Puls Lyngen-Fatbike 2017. Foto: Arrangøren

Fra løypa i Puls Lyngen-Fatbike 2017. Foto: Arrangøren

Les også: Bodø Enduro byr på flyt og midnattssol 

Puls Lyngen

Årets utgave kjøres i samarbeid med arrangementet Puls Lyngen, og det er første gang arrangementet er et formelt ritt.

– Dette er tredje året vi arrangerer, men de to første har vært testritt og ikke terminlistefestet. Men kombinasjonen av tilbakemeldinger fra de tidligere arrangementene, stabens kapasitet og mulighetene for å lage et ritt i tilknytning til Puls Lyngen, som er et arrangement i samarbeid med Lyngen Rando som har Norgescuprenn på ski, langløp på skøyter, og en del andre aktiviteter, gjør at vi er klare for det i år, sier Frode Hansen, som håper på dobbelt så mange deltakere i år.

– På de forrige rittene har det vært under 20 deltakere og begrenset forhåndsomtale. Nå som vi går bredere ut og rittet nå legges i tilknytning til Puls Lyngen, håper vi på 30 til 50 ryttere, sier Hansen.

Påmelding til rittet åpnet 1. mars.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 2. mars 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 2. mars 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen