/ Fatbike

Duket for fatbike-NM på Lygna

I januar ble det første formelle fatbikerittet i Norge arrangert på Lygna. Nå er rittet tilbake, med NM-status.

Sist oppdatert 28. oktober 2014 kl 15.01
fatbike
KLART FOR NM: I vinter ble det kjørt fatbikeritt på Lygna, og i januar er rittet tilbake, denne gang med NM-status. Foto: NCF

Forbundsstyret har tildelt Hadeland Cykelklubb i samarbeid med Brandbu IF historiens første uoffisielle NM i fatbike. Rittet vil bli arrangert på Lygna skistadion 10. januar 2015.

– Arrangøren gjennomførte forrige vinter et vellykket Fatbike ritt på Lygna. De har solid arrangementskompetanse fra flere idretter, noe som gjør at forutsetningene er gode for et vellykket uoffisielt NM, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum.

Stort bidrag til sporten
Generalsekretær i Norges Cykleforbund, Bjørn Sætre, ønsker fatbike velkommen inn i forbundsvarmen. Han ser grenen som en naturlig og spennende tilvekst til sporten, og at fatbike bidrar til å utvide sykkelsesongen.

– Sykkelkross nå har etablert seg som en ny sykkelgren i Norge, og forlenger sesongen på høsten. Med fatbikekonkurranser vinterstid kan vi nå tilby norske syklister et konkurransetilbud årets rundt, sier han entusiastisk.

– Dette viser i aller høyeste grad at sykling er en helårsidrett. Fatbike er et spennende nytt konsept som gjør det mulig å sykle på både løs sand, myr og snø, sier Sætre.

Samtidig er Sætre er opptatt av å unngå brukerkonflikter, både i konkurransesammenheng og ellers.

– Når vi nå beveger oss inn på nye områder er vi fokusert på at det ikke skal oppstå konflikter mellom syklister og andre brukere. Dette gjelder ikke bare for våre sykkelritt, men også når våre syklister skal trene i disse områdene, fortsetter Sætre. 

Kjøres etter terrengsykkelregler
Fatbikeritt arrangeres som en terrengsykkelkonkurranse, og det uoffisielle norske mesterskapet vil arrangeres i henhold til forbundets tekniske reglement for MTB.

Fatbike har kommet for fullt på det norske markedet de siste par årene, og i løpet av sesongen 2014 var det allerede flere fatbikeritt på den nasjonale terminlista. 

Publisert 28. oktober 2014 kl 15.02
Sist oppdatert 28. oktober 2014 kl 15.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen