Endelig seier til Kippernes

Forholdene kunne ikke vært bedre i Østmarka med strålende sol, knusktørre stier og sommervarme. Henrik Kippernes og Heidi Sandstø var suverene i den nye og knalltøffe løypen i Terrengsykkelrittet.

Sist oppdatert 31. mai 2014 kl 00.00
SUVEREN: Henrik Kippernes tok teten fra start og økte hele veien. I mål var han helt suveren.
SUVEREN: Henrik Kippernes tok teten fra start og økte hele veien. I mål var han helt suveren.

Strålende sol, sommervarme og knusktørre stier; forholdene kunne ikke vært bedre i Østmarka siste dagen i mai.

- Det eneste man kunne klaget på er at det er litt støvete. Men støv er bedre enn gjørme, sier rittleder Jørn Michalsen i Frøy.

Mens resten av byen ennå ikke hadde kommet helt i gang med den nye dagen, kriblet det av ivrige syklister på Haraløkka før klokka hadde passert ni lørdag morgen.

- Vi har ikke nøyaktig antall deltakere ennå. Det var 50 ledige plasser for to dager siden, men vi har hatt flere etteranmeldiger både i går og i dag, så jeg tror vi nærmer oss 900 deltakere og fulltegnet arrangement, forteller rittlederen.

Lek og moro eller blodig alvor?

Lufttrykket i dekkene ble sjekket. Diskutert med en annen deltaker. Dobbeltsjekket. Vannflasker ble fylt og energibarer lagt i baklommen sammen med ekstra slange og patroner. Da burde alt – forhåpentligvis – være klart til start. At adrenalinnivået var litt høyere enn vanlig, var det ingen tvil om. Og bra er det; da er kroppen klar for fight.

Terrengsykling er lek og moro. Men med startnummer på styret er stemningen en annen. For mange er dette blodig alvor. Mangfoldige treningstimer ligger bak, sykkelmekking og vasking. Men hvem har sagt at man ikke kan ha det gøy og samtidig bite tenna sammen for å slå treningskammeraten?

- Det er flest med i sportsklassene for menn rundt 40, men det begynner å bli flere damer. Det synes jeg er veldig positivt, mener rittlederen.

Endelig seier til Kippernes

Terrengsykkelrittet var ikke enste ritt på terminlisten denne helgen, og eliten måtte velge mellom norgescup i Oppdal og Trondheim og stimoro i Østmarka.

Henrik Kippernes er i storform for tiden. Forrige helg vant han Orklarittet foran Lars Ragnar Manengen. Også i dag hadde han bra fart i beina. Kippernes tok teten fra start og lå alene i front helt til mål.

- Det gikk som jeg hadde håpet. Jeg hadde planlagt å kjøre mitt tempo, uavhengig av hvordan stillingen var. Jeg tok teten fra start, med Granberg og Greg på hjul rundt Nøkkelvann. Jeg hørte at de lå bak meg, men så hørte jeg plutselig ikke mer. Jeg fikk ikke sekundering før ut på andrerunden, så jeg kjørte som om jeg skulle bli tatt igjen hele tiden, forteller dagens vinner.

Ved passering etter en runde hadde han en ledelse på 40 sekunder til Lars Granberg, som var litt over minuttet foran Greg Saw. Dette ble også dagens endelige resultat. Ingen kunne gjøre noe med Kippernes under dagens Terrengsykkelritt. I mål var han suveren. Endelig ble det seier i Terrengsykkelrittet.

- Jeg fant en fin flyt og gjorde ingen feil.

Så du gjorde ingen feil?

- Jeg tror jeg var nedi med foten én gang. Så jeg var fornøyd med det.

Løypen var ny. Hva synes du?

- Den kunne vært hemmelig helt til i dag. Den var godt merket hele veien, så det hadde ikke vært noe problem. Det er dette som er skikkelig terrengsykling. Det er så mange som kan pugge seg frem til å sykle gode linjer. Det er mye artigere når lokalfolket ikke kan pugge løypen flere måneder i forveien. Da blir det fair.

I fjor gikk dagens vinner på en skikkelig smell etter å ha drukket altfor lite underveis. Det hadde han lært noe av:

- Terrengsykkelrittet er hardt hele veien. Man rekker så vidt å få i seg mat og drikke. I fjor gikk jeg på en kanonsmell fordi jeg ikke fikk i meg nok vann. I år benyttet jeg hver mulighet og tok meg tid til å drikke og hadde energi hele veien.

Suverene Sandstø

Heidi Sandstø hadde en solid ledelse på Elisabeth Sveum ved passering etter en runde, og hun fortsatte å øke også på andre runden. Etter fire timer og to runder i Østmarkas skoger, var hun godt fornøyd med dagen.

- Jeg prøvde å henge med guttene fra start og fokusere på å kjøre mitt eget løp. Ved runding skjønte jeg at jeg hadde en god ledelse, så jeg safet litt i utforkjøringene på andrerunden. Det hadde vært typisk med en sigepunktering fordi jeg ga på litt for mye.

Elisabeth Sveum forvarte andreplassen, mens Hildegunn Hovdenak ble nummer tre. 

Løypemerkning revet ned

Da arrangørene kom til Haraløkka tidlig i morges, oppdaget de at deler av løypemerkningen var tatt ned i løpet av dagen. Dessverre medførte det at noen av deltakerne syklet feil, men etter intensiv merking ble det rettet opp.

- Jeg har hørt at merkingen har blitt tatt ned noen steder. Det har vi vært ute og fikset, men det ser ut til at noen har hatt litt problemer. Vi håper likevel det går bra, forteller rittlederen. 

 

Se fullstendige resultater her!

Publisert 31. mai 2014 kl 00.00
Sist oppdatert 31. mai 2014 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen