Søndag 8. juli ble det for andre året på rad arrangert et uoffisielt NM i sprint. I likhet med rundbaneløypen gikk også sprintløypen rundt på Fredriksten festning i Halden, med ett teknisk terrengparti i tillegg til svinger som var utfordrende nok for de fleste.

Kjøren best i prologen

Ola Kjøren var tydelig revansjelysten etter gårsdagens sure fjerdeplass, grunnet kjedebruddet like etter start, og hadde den beste tiden i prologen. Kanskje hadde trønderen brent litt for mye krutt før finalerunden, for da fikk han knallhard konkurranse fra både Bærums-syklisten, Johan-Jørgen Lindgaard Strømberg, og juniornorgesmester, Eirik Sverdrup Augdal.

Augdal tok sitt andre gull

Det var junioren Eirik Sverdrup Augdal som viste seg å være den mest utholdende under søndagens sprint, og det var ingen av seniorene som hadde sjans til å gjøre noe med den suverene juniorsyklisten. Etter å ha ligget bak Strømberg store deler av løpet, smatt han forbi i serpenitnersvingene. Dermed tok Team Herbalife 24 Raumerrytter-rytteren en knepen seier og sitt andre gull på to dager, mens Strømberg ble nummer to, foran Kjøren som sikret seg bronse. Dermed sikret Team Herbalife 24 Raumerrytter to plasser på pallen.

Seier til Sveum

I kvinneklassen var det Ingrid Sofie Bøe Jacobsen som kjørte raskest i prologen, men i finalen fikk hun hard konkurranse fra både Elisabeth Sveum og Heidi Rossaasen Sandstø, i tillegg til juniorjenten Henriette Handal fra Frøy/Merida NTG. Etter en skikkelig duell i finalen, tok Elisabeth Sveum en knepen seier foran gårsdagens norgesmester, Heidi Rossaasen Søndstø. Dermed gjentok Sveum fjorårets sprintsuksess, og viste seg som den sterkeste også i år.

- Jeg måtte være skjerpet og jobbe hele veien til mål. Det var deilig med seier, og det var også en liten revansje etter et litt skuffende ritt i går, sa Elisabeth Sveum til sykling.no etter målgang.Henriette Handal tok en suveren seier i juniorklassen på lørdag, og også under sprinten viste hun seg som den sterkeste blant juniorjentene og spurtet inn til tredjeplass foran Halden-syklisten Ingrid Bøe Jacobsen.

Resultater fra Uoffisielt NM i terreng sprint