Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng gjorde unna de 45 kilometerne på 1:53:32, mens Martin Andersen var inne på 1:55:02. Bak de to Trek Mesterhus-gutta var det en god luke ned til Håkon Klerud Johannessen fra TVK Sykkel, som sikret seg den siste pallplassen i eliteklassen.

– Den løypa er helt rå å sykle. Den er hard, og selv om det ikke er så mye høydemeter på papiret, så er det ikke noen plass i løypa der du kan ta det med ro. Det er mye sti, og du kommer i mål med kjempemye adrenalin, sier Bjørnstad-Tuveng etter målgang.

Les også: Drar i gang nytt stiritt på Røros 

Bjørnstad-Tuveng syklet lenge sammen med Andersen, men mot slutten ble det de to alene. Da kjempet de skulder mot skulder inn mot mål, og Bjørnstad-Tuveng var jevnt over litt raskere, uten at det var noen markert rykk.

– Det er ganske svingete og teknisk der, og jeg hadde litt høyere gjennomsnittsfart så da seg jeg ifra, forklarer han.

– Det viktigste for meg i dag var at det gikk bedre enn i UltraBirken sist helg. Da hadde jeg plutselig en dårlig dag. Men nå kjenner jeg at beina er på plass igjen, sier Bjørnstad-Tuveng, som mener det lover godt for neste helg. Da går Femundrittet, som er avslutningen i Norgescupen maraton 2015.

Rått og spennende konsept
– Jeg har syklet løypa før, men aldri hele sammenhengende med høy fart. Det var veldig moro, sier Bjørnstad-Tuveng, som håper på enda flere i Rørosrittet neste år.

– Det er et bra konsept, og Røros er et flott sted for et sykkelritt, sier han.

Tone Kristin Larsen fra SK Rye, vant UltraBirken sist helg og var tilbake på toppen av pallen i dag. Hun var i mål på 2:13:28.

Les også: Førsteplass til Tone Kristin Larsen i UltraBirken 

Fullstendige resultater alle klasser 

Dronningen av UltraBirken Tone Kristin Larsen fra SK Rye var raskeste dame i Rørosrittet. Foto: Fjell-TV