/ Birken

ULTRABIRKEN 2014: Blodsmak ga mersmak

– Det er bare gøy med UltraBirken. Det er i morgen på Birkebeinerrittet det blir blodsmak, gliser Øyvind Horgen, som tar desserten først. Gutten fra i Blodsmak sportsklubb har fått blod på tann.

Sist oppdatert 29. august 2014 kl 13.57
birken birkebeinerrittet
BLODSMAK? - Bare digg. Øyvind Horgen kjører for Blodsmak sportsklubb, som har sitt utspring i forumet på terrengsykkel.no. Foto: Kent Murdoch

 

– Jeg er glad i å sykle på sti, og det føles mindre slitsomt å sykle UltraBirken enn å sykle det vanlige rittet, sier Horgen, som innrømmer at det er perioder som er tyngre.

Han debuterte i UltraBirken i fjor, og vet litt om hva som venter.

– Det er jo litt vondt når det er mye tekniske utfordringer og oppover, og på den siste tredjedelen av rittet. Men når det er nedover er det bare deilig, sier Horgen ivrig.

Mer av det som er gøy
Målsettingen er å komme til Lillehammer på omtrent samme tid som i fjor, altså rundt sju og en halv time. Om han lykkes vet han ikke, for denne sesongen har han trent veldig annerledes enn tidligere.

– Jeg har bare syklet enduroritt i år, og har ikke kjørt en eneste intervalløkt, sier Horgen tilfreds.

– Jeg har bare gjort det som er gøy, så jeg har nok bedre teknikk og kanskje litt dårligere kondis enn i fjor. Men jeg skal ta dette i mitt eget tempo, sier Horgen, som vet at en av de klassiske ultra-fellene er å åpne for tøft.

– Du er nødt til å holde deg under syreterskelen mesteparten av tida. I dag har jeg ikke med meg GPS eller pulsklokke. Jeg skal sykle på følelsen hele vegen, og ikke noe stress. 

Les også: Er dette den raskeste sykkelen i Birken?

Nok næring
Den andre klassiske fellen er å glemme næringsinntaket. Også der er Horgen godt forberedt. Han har sekken full av gel og sjokolade.

– Mat får jeg på matstasjonene, men du må spise jevnt og trutt, ellers går en fort tom, og da blir alt bare tungt, sier Horgen. 

 

Publisert 29. august 2014 kl 13.58
Sist oppdatert 29. august 2014 kl 13.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen