/ Birken

BIRKEN 2014: Teiper tommelen til ritt

Borghild Løvset traff svensk mark på første mulighet og i 60km/t under CykelVasan, og er lykkelig for at hun ikke har gjort seg verre skade enn en halvt avrevet sene i tommelen. Men optimal oppladning inn mot Birken er det ikke.

Sist oppdatert 26. august 2014 kl 08.40
birken birkebeinerrittet
SUVEREN: Borghild Løvset er for tiden Norges desidert beste kvinnelige maratonsyklist, og må tåle favorittstempelet før Birken. Her fotografert under Neptunrittet tidligere i år. (foto: Kristoffer H. Kippernes)

 

– Alle vil tidlig inn i det første terrengpartiet i CykelVasan, og jeg lå godt an og var ivrig. Det var folk på alle kanter og så ble det en bråstopp slik at jeg gikk i asfalten i 60 km/t. Det ble en skikkelig smell, men jeg er heldigvis bare kraftig forslått på store deler av kroppen, sier Løvset.

Birken er bare tre timer, og så er det over, sier Løvset, som er tittelforsvarer i Birken.

LES OGSÅ: BIRKEN 2014: ERICSSON VIL FORSVARE TITTELEN

Samtidig skaper tommelen nok trøbbel til at det er kinkig å få gjennomført treninga som planlagt inn mot Birken. Det å holde i styret er fortsatt vondt og kommer til å være det en stund.

– Det er verst på humpete forhold. Der er ikke noe deilig når det humper og slår, men når sårene gror blir det nok bedre, sier tøffingen.

– Slik sett er det bra at det er Birken som står igjen. Hadde det vært NM på Furusjøen som sto for døra hadde jeg vært mye mer bekymret, sier Løvset tappert.

– Det har tross alt gått veldig bra og jeg var veldig heldig, så jeg er optimistisk. Nå får jeg bare fokusere på overskudd inn mot Birken, og håpe at grunnformen holder og at jeg kan flyte på den, sier Løvset, som ikke har tenkt å ligge på sofaen fram til Birken.

– Nå er det tempo og fart på flatene som er fokus, forteller Løvset, som må kjøre kvalitetsøktene på rulla inntil videre.

_IPP4474
_IPP4474

SER LYST PÅ DET: Til tross for et fall i Cykelvasan, skal Borghild Løvset gjøre sitt beste for å forsvare seieren i Birkebeinerrittet fra i fjor.  (foto: Kristoffer H. Kippernes)

Bare Birken
Løvset håper at med litt kreativ tommelteiping, går det greit nok til at hun får testet Ballettbakken i forkant av rittet, og se hvordan forholdene er der i år.

– Ballettbakken er ikke så gæren den altså. Men ett eller annet er det med den, og det er jo greit å vite om før du kommer dit. Den er jo helt i slutten av rittet, og da kan det ofte være avgjørende, sier Løvset, og legger til at elitejentene også kommer sammen med et kobbel av karer.

– Trikset med Ballettbakken er å slippe opp, men hvis det er mye folk rundt så blir det lett litt anstrengt, forklarer hun.

Sykkelen setter hun opp som i fjor: med stiv gaffel og lette grusdekk, og ei skive med litt tyngre gir å tråkke på.

LES OGSÅ: BIRKEN 2014: WILLMANN MÅ HA MONSTERLUKE

Liker best å jage

Løvset trives best i utfordrerrollen. I år er hun tittelforsvarer, og hun kjenner på presset og forventningene allerede flere uker i forvegen.

– Jeg føler på presset og forventningene, og det er ikke noe artig, sier hun.

– Jeg er like glad hver gang det går bra. Jeg forventer aldri å vinne. Det er så mye som skal klaffe, sier Løvset beskjedent.

Hun må stadig minne seg sjøl på at hun bare rår over sin egen innsats.

– Du kan ikke tenke på hva alle andre gjør. Du kan bare fokusere på deg sjøl og dine egne arbeidsoppgaver, sier hun, og legger til at hun er glad for at elitejentene starter relativt tidlig.

– Det er veldig greit at vi ikke starter med Menn Elite. De starter ikke før i tretida, og da blir det veldig mange timer å gå å kjenne på forventningene, sier Løvset.

Publisert 26. august 2014 kl 10.25
Sist oppdatert 26. august 2014 kl 08.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen