Les også: Norgesmesteren vant NM

MYE FOLK: Det skulle kanskje bare mangle, men det var folksomt ute i løypa. Mange hadde tatt turen for å heie frem kjente og kjære.

SOM FORVENTET: Gunn-Rita Dahle Flesjå hadde full kontroll på rittet fra start til mål.

FORNØYD MED SØLV: Elisabeth Sveum var godt fornøyd med å ta andreplassen i NM, etter en av verdens beste kvinnelige terrengsyklister.

HØKK: Hans Kristian Rudland består det relativt høye droppet med glans.

FRA TV: Ingvild Gåskjenn kan du stemme fram som et av norges sykkeltalenter på TV i disse dager. I NM tok hun en fin andreplass i kvinner junior.

IKKE HELT OPP: Johan-Jørgen Strømberg har gode plasseringer fra flere NC-ritt. På lørdag nådde han ikke helt opp, men fikk med seg en fin niendeplass hjem.

BAGGY: Ole Christian Fagerli har vært norgesmester i rundbane tidligere, og stilte til start med litt for dårlig treningsgrunnlag i følge ham selv.

ÅPNET HARDT: Sondre Kristiansen åpnet med et forrykende tempo på første runde, som flere slet med å følge. Tempoet ble kanskje litt tungt å holde, og han ble til slutt nummer seks i mål, snaut sju minutter bak vinneren.

PÅ PALLEN: Ingrid Sofie Bø Jacobsen knivet med Elisabeth Sveum i flere runder, men måtte til slutt gi seg i kampen om sølvmedaljen.

Markus Rise, Oppdal Sykkelklubb. Sjuendeplass i Menn Junior, seks minutter bak vinneren.

KRÅSSKUNGEN: Sykkelkråssguru Morten Vaeng, nummer 17 i Menn Senior.

PÅ SPORET: Løypa hadde flere krevende partier, med flere mulige sporvalg.

TALENT: Petter Fagerhaug som sykler fort nesten uansett løype og redskap, tok sølvmedaljen i juniorklassen.

Marit Sveen, nummer fire i Kvinner Senior, snaue 14 minutter bak Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Ådne Anmarkrud, Konnerud IL, åttendeplass i Menn Junior.

Frida Helene Rønning, åttendeplass i Kvinner Senior.

TOPPRESULTAT: Eskil Evensen Lie hadde en god dag, til tross for at det ble litt tungt mot slutten. Det ble karrierebeste med andreplass i Menn Senior på 20-åringen fra Kloppa Offroadklubb.

Thea Siggerud vant K16-klassen suverent, med over seks minutter.

Eirik Langerud, 15.plass i Menn Senior.

USTOPPELIG: Denne mannen var det ingen som kunne gjøre noe med. Ola Kjøren ble suveren vinner. Går han for to trøyer med norsk flagg denne sesongen?

PUNGA: Fredrik Haraldseth lå godt an i teten i starten, men fikk en punktering og måtte jobbe for å ta igjen tapte plasser. Han kjempet seg likevel tilbake til en sterk fjerdeplass i Menn Senior.

Adrian Hilde fra KCK med full kontroll i utforkjøringene. 14.plass i Menn Senior.

MÅL OM MEDALJE: Henrik H. Kippernes hadde satt seg mål om medalje før dagen, og kunne ta med seg bronsemedalje hjem for sin tredjeplass i Menn Senior.

FERSK SENIOR: Erik Nordsæter Resell har nettopp tatt steget inn i seniorklassen, og en tiendeplass i dette selskapet er ikke verst.

FLAGG PÅ TRØYA: Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nettopp verdensmester i maraton. Nå venter VM i rundbane i Andorra, får vi se verdensmesterstripene etter det rittet også?