Tekst og foto: Lars Frederic Nordbakken

Med 11.startposisjon lå alt til rette for en god start, noe talentet fra Hønefoss også realiserte. ”Etter snaue 1 kilometer gikk jeg fram i tet da vi gikk inn i den hardeste motbakken.

– Jeg satt inn et lite støt for å sjekke både egen form og de andres reaksjon. Ingen valgte å følge meg, så da kjørte jeg bare på videre, sier Augdal.

Etter passering en runde hadde han allerede en solid ledelse på rundt halvminuttet, og han doblet dette på den kommende runden. Tredjerunden ble kjørt kontrollert, og i mål skilte det rundt minuttet fra Augdal og ned til andremann.

Viktig mål

Seiersgutten sier at dette var et av de største målene for sesongen, og at dette var et viktig ritt, i og med at han fikk testet seg mot nivået i utlandet. Etter fjorårets tredjeplass i rittet i nabobyen Flims, var stortalentet på seiersjakt og fulgte dermed opp kamerat Karl Henrik Nordbakkens triumf fra 2010.

Augdal setter etter noen treningsdager i Flims/Laax kursen mot Norges Cup i Trondheim, etterfulgt av UM Terreng og UM Landevei.