– Dette er et håndlaget stinettverk for fatbike. Poenget er å skape et tilbud for vintersyklistene sentralt på Geilo, med stier som er morsomme og varierte, og vi utvider fortløpende. Vi kan ikke konkurrere med Gullia i Trysil, men det er jo målestokken, sier Nina Gässler.

Hun er en av ildsjelene bak prosjektet, og har rekruttert vennene Marit Bønes og finnene Antti Ollila og Miia Vatka som stibyggerlag. Nå er stinettverket klart for vinteren, og klokka 13 på lørdag blir det åpning med fellestur, på selveste Global Fatbike Day.

Saken fortsetter under

Nina Gässler på tur i Labyrinten. Foto: Privat

Flytstianlegg for fatbike
Gässler tok utgangspunkt i den maskinbygde flytstien Skurfen, som er første del av Geilos store stiprosjekt. Derifra har hun lagt til flere sløyfer, som hun, stibyggerkompisene og trugeturistene tråkker opp jevnlig. Til sammen har det blitt et stort nettverk av vinterstier.

Les også: Solid Flyt på Geilo 

– Fatbikestiene våre kan brukes av syklister på alle nivåer, litt avhengig av føre og tilstanden på stiene. For nybegynnere vil de bredere løypene til og fra selve Labyrinten fungere bra, men man blir fort flinkere bare ved å prøve seg. Jeg syklet over to timer i Labyrinten i helga. Jeg kom meg bare ikke ut, ikke fordi jeg gikk meg bort, men fordi det var så moro. Stiene krever sitt av balanse og kondis, og man må passe på for å holde seg på stiene, sier Gässler.

Saken fortsetter under

Labyrinten krever både kondis og koordinasjon. På lørdag åpnes nettverket med fellestur fra Vestlia klokka 13. Foto: Nina Gässler

Må brukes jevnlig
For å holde Labyrinten åpen, er Gässler avhengig av at det brukes.

– Vi håper at mange vil bruke Labyrinten, enten med fatbike, på truger eller på beina. Det er bare ved kontinuerlig bruk at vi kan klare å holde løypene åpne, sier Gässler.

Les også: Trugeturistene tråkker det til  

– Et slikt anlegg kan være borte etter en uke med snø og vind hvis man ikke vedlikeholder det. Vi har lagt løypene der de er mindre utsatt for vind, og vi har ambisjoner om å sykle og tråkke mye. Blant annet går de faste trugeturene på tirsdager og torsdager gjennom anlegget, sier hun.

Trugeturistene bidrar til å tråkke opp stier som også brukes av fatbikesyklistene. Foto: Nina Gässler