Hermanus – Sør Afrika. På første etappe jager verdens beste terrengsyklister sammenlagttittelen i etapperittet Cape Epic i tomannslag gjennom Tesselaarsdal. Og helt i front – der sitter Petter Fagerhaug. 

– Det var kulere enn forventet. Jeg har jo sett mye bilder og film fra tidligere ritt. Når man plutselig er en del av mediasirkuset, er det ganske kult. Stå på starten, side om side med Schurter, Avancini, Kulhavy. Det morsomste er at stiene er dritbra. Og der det ikke er bra sti, er det fin natur å se på. Det surrer to helikopter over deg, man blir jo litt.. det er litt stygt å si det, men man blir litt stoka av det.

Det er snart tre år siden sist vi snakket med Petter. Siden den gang har han  vunnet verdenscupen sammenlagt og fått proffkontrakt. Men Petter er ikke helt ferdig med Cape Epic. Han sitter på stolen og tripper av entusiasme. Snaut et døgn siden han kom hjem fra etapperittet i Sør-Afrika, forteller han med store øyne om de fete flytstiene, om makkeren og Cape Epic-veteranen Kristian Hynek som har vunnet rittet tidligere. Som førstereisgutt i rittet fikk Fagerhaug nyte godt av veteranens støtteapparat og rutiner.