Terrengsykkel tok en prat med Celine Solheim under verdenscupåpningen i Barcelona i slutten av mars. Rittet var hennes andre på verdenscupnivå, men 22-åringen fra IF Frøy har ambisjoner om å sykle minst fire slike runder i år. 

– Hvorfor satser du på rundbanesprint, en gren som er så marginal? 

– Jeg liker presset med at du har bare halvannet minutt på deg til å levere det beste rittet du kan. Det adrenalinet du får rett før du skal ut å prestere på den måten, det er fantastisk moro. Jeg synes det er veldig moro med terrengsykling også, men jeg har ikke greid å hevde meg skikkelig i rundbane. Ikke ennå i hvert fall. I sprint har jeg gjort det bedre. Der kommer du lenger med bare å bite tenna sammen og være hard i hodet. 

– Hvilke ambisjoner har du med sprint? 

– Jeg syklet verdenscup for første gang i fjor. Det var i Østerrike, og det var skikkelig moro. Så i år skal jeg prøve å få med meg fire runder, kanskje flere hvis det går bra. Så langt har jeg kommet til kvartfinalene i to av to verdenscupsprinter. I år håper jeg å komme til to semifinaler i verdenscupen, og komme på pallen i NM-sprinten. På en god dag kan jeg levere og komme til semifinalen i en verdenscup. På sikt håper jeg å bli tatt ut til å være med i mesterskap. Kriteriene fra forbundet er klare og harde. Men da vet jeg hva jeg må jobbe etter. 

– Hvordan begynte du med terrengsykling og sprint? 

– Jeg har drevet med terrengsykling i fire-fem år, så jeg er egentlig veldig fersk i sykkelsammenheng. Men jeg satset på hest fram til jeg var 17 år. Det er faktisk en del som er overførbart fra hest til sykling. Fra ridingen har jeg mye styrke i lårene, og jeg er ganske eksplosiv. I sprint trumfer det utholdenhet. Jeg hørte at Ingrid (Sofie Bøe Jacobsen) hadde syklet verdenscup, og jeg syntes det hørtes kult ut, så jeg ville prøve selv. 

– Hva er den største utfordringen for deg? 

– Jeg vil veldig mye, og jeg er utålmodig. Jeg syklet min første runde i sprintverdenscupen i fjor, og det å få lov til å sykle ritt på dette nivået er stort i seg selv. Jeg kan ikke bli skuffet over at jeg ikke vinner i starten.

Celine Gees Solheim

Alder: 22

Yrke: Student, skriver bachelor- oppgave i psykologi 

Klubb: IF Frøy elite

Aktuell med: Satser på verdenscup rundbane: City Mountain Bike, som er arrangør av UCIs rundbanesprint på verdenscupnivå for tredje sesongen

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel