Les vår test av Oakley Radarlock

Oakley-sponsede utøvere over hele verden har denne sesongen fått briller med samme utseende og utforming som brillene som skapte Oakley-suksessen i sykkelsporten for 25 år siden.

ORIGINALEN: Phil Anderson var en av de originale Oakley-brukerne.

Eyeshades og Razorblades var de første rene sportsbrillene som fikk sin innpass i sykkelsporten. Før disse brillene var det pilotbriller fra Ray Ban og lignende beskyttelsesbriller som proffene brukte når sola ble for skarp, eller faren for grus i øyet ble for stor.

UNG OG GAMMEL: Nino Schurter og Thomas Frischknecht. Thomas i originale Razorblades, Schurter i heritage-versjon.


Instagram-kontoer ble overfylt av emneknagger med #heritage #razorblades #eyeshades og #Oakley i sesongen som har vært. Fotografer sloss om å få bilder av proffer i ritt med moderne utstyr, men briller fra en svunnen tid. Alt var selvfølgelig en velregissert PR-kampanje fra Oakley for å markere at de fyller 25 år i 2014. Altså har de vært med siden 1989. Så dere som kaller det 80-tallsbriller der ute, Veit ikkje ka dere snakkar om!

Oakley-originalene er 90-tallsbriller.

Retro er kult for tiden, og alt som er over 20 år gammelt, er gammelt nok til å være retro viser det seg.

Terrengsykkelredaksjonens gamle kroker husker godt når Razorblades kom på markedet. Flere av vennene våre hadde slike i originalversjon og vi andre kunne bare drømme om dem.

Nå trenger vi ikke å drømme lenger. Vi kan kjøpe dem i en velassortert brillebutikk alle sammen. Dessverre bærer også de nye versjonen preg av å være litt gamle. De sitter ikke like godt som moderne briller og de føles en del enklere i konstruksjonen. Optikken er dog fortsatt god.

Utseendet på brillene er fortsatt oppe til vurdering. Men som en hilsen til fortiden fungerer de godt.

Om vi kommer til å se mange Razorblades brukt til annet enn PR den kommende sesongen er vi likevel tvilende til. Men Oakley skal ha for innsatsen gjennom 25 år og for den hyggelige påminnelsen om at det vi synes så rart ut for 2-3 år siden, faktisk blir kult bare det står sterke PR-krefter bak.

NYE: Terrengsykkel har testet nye Razorblades. En hyggelig gjensyn, men mest for gøy.