Årets terrengsykkel-VM i sveitsiske Lenzerheide ble tidenes publikumsfest i terrengsykkelsammenheng. Sveitserne gikk mann av huse for å se sine favoritter kjempe om medaljer i det som nærmest er for Sveits’ nasjonalsport å regne. I hvert fall når det gjelder rundbaneritt. Alpelandet med den rike terrengsykkeltradisjonen har ingen medaljekandidater i utfor-disiplinen, men publikum møtte likevel opp i titusenvis også til utforfinalene på søndagen. I rundbane hadde til gjengjeld vertsnasjonen klare gullkandidater i alle elite- og U23-rittene. De klare da også å ta med seg to gull og en sølvmedalje fordelt på de fire rundbanerittene for U23 og elite. 

Det er alltid knyttet en viss spenning til utstyret til verdens beste syklister på den viktigste rittdagen i året. Mange av de beste syklistene får laget spesialsykler til VM-rittene. Disse er gjerne i farger som matcher landslagsdraktene eller i spesielt glorete farger til dem med størst selvtillit.

Noen merker gir mer gass enn andre når det kommer til spesial-sykler til VM og i år var Specialized blant merkene som både dro til med spesiallakkeringen, men som også fikk best uttelling.