Det ble bygget mye solid sti under stibyggerkurset til NOTS Tromsø, og arbeidet har fortsatt utover høsten. Foto: Rekkje Stiutvikling
- 06/10/17
Vil etablere sykkelpark i Tromsø
av: Ingeborg Scheve
06.10.17 10.10
Stibyggerkurset med bransjens beste var første steg.

NOTS Tromsø inviterte til stibyggerkurs siste helga i august med instruktører fra Rekkje Stiutvikling, som har spesialisert seg på bærekraftig stibygging og står bak flere store stiutviklingsprosjekter på Vestlandet.

– Vi fikk lære grunnprinsippene innen bærekraftig stibygging, og hvordan dette utføres i praksis. Så det har vært et veldig nyttig kurs med tanke på det framtidige vedlikeholdet og etablering av nye stier, som er noe av kjerneaktiviteten til NOTS Tromsø, sier Vegard Voll Bøyum, som er lokallagsleder i NOTS Tromsø.

Han var en av fire fra styret i NOTS Tromsø som deltok på kurset, som omfattet både teori og praksis fordelt på to dager.

Saken fortsetter under

Slik ser en bærekraftig sti ut. Foto: Rekkje stiutvikling

NOTS Tromsø ble etablert i april, blant annet med tanke på å få en bedre koordinert og helhetlig ramme rundt stiutvikling i regionen.

– Interessen for stisykling i Tromsø er økende, og det er mange som bygger stier i terrenget her, men det er lite som er koordinert. Nå er det mange som bygger litt på hver sine steder, sa Vegard Voll Bøyum da det nye lokallaget ble opprettet.

Les også: Etablerer lokallag i Tromsø 

Saken fortsetter under

Mange i sving under stibyggerkurset i august. Foto: Rekkje Stiutvikling

Vil etablere sykkelpark
Det første stiprosjektet til NOTS Tromsø er å etablere en sykkelpark og et bærekraftig stinett i Bak-Olsen, et populært friluftsområde i Tromsø. Det arbeidet, som utføres med tillatelse fra kommunen, ble påbegynt under stibyggerkurset, og i løpet av helga hadde de 11 deltakerne fått en god start på arbeidet. Nå fortsetter jobben på dugnad.

– Stien har vanskelighetsgrad blå, og det tilsier at den burde passe til alle nivåer. Det er lagt inn noen elementer som utfordrer litt, men som en lett kan trille over. Slik den står nå er stien en slags mini rundløype, der stien ender på en grusvei som en kan sykle opp på, forklarer Voll Bøyum.

– Vi hadde første dugnad på stien allerede uka etter kurset, og NOTS Tromsø kommer til å holde faste dugnader hver torsdag framover for å få ferdig stien, som blir cirka 300 meter lang. Men på sikt, dersom grunneier syns dette er bra, håper vi å få bygge den lenger, sier han.

Les også: Bygger sti i skoletida 

Flere bilder fra stiprosjektet. Alle foto: Rekkje Stiutvikling

Ferdig utbygget vil den nye stien bli cirka 300 meter lang. 

Mye ble gjort under stibyggerkurset, og arbeidet har blitt fortsatt utover høsten. 

Noe teori hører også med. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Tekniske utfordringer ble hakket mer krevende med årets forhold. Foto: Stian Bergsveen
Se bildene fra årets første tjukksykkelritt.
Petter Fagerhaug har sikret seg sponsoravtaler som gjør at han kan satse på heltid i flere år framover. Foto: Simen Smestad
- 17/01/18
– Det er betryggende å vite at jeg kan legge sjela i terrengsykkelsatsingen