Nå er det tjukksykkelsesong igjen på Kvaløya. Foto: Pål Jokobsen
- 31/10/17
Tjukksykkelsesongen er i gang
av: Ingeborg Scheve
31.10.17 06.50
Pål Jakobsen åpnet fatbikesesongen på Kvaløya i helga. Se bildene.

– Jeg har syklet fatbike i et par uker nå, men dette var første helg der det var bra med snø på bakken og første tur i høyden på snøføre, sier Pål Jakobsen.

Turen gikk fra Kvaløysletta på en anleggsvei via to større vann: Svartvatnet og Amundvatnet, opp til cirka 450 meter over havet. Fra disse vannene kan man lage en runde som gjør at man kommer ned en firehjulsvei på andre siden av to elver som renner ut fra disse vannene. Kombinert med en del stier og litt lysløype er det en perfekt tur, sier Jakobsen, og forteller om fint tjukksykkelføre, også utenfor veien.

Les også: Feit adventstid 

Saken fortsetter under

Fra turen Kvaløysletta via Svartvatnet og Amundvatnet i helga. Foto: Pål Jakobsen

Fleksibel tur
Lengden på turen er fra 20 kilometer, avhengig av hvor mye man legger til basisruta, og byr på flere muligheter for underlag.

– Turen er på en drøy time om man bare sveiper innom fjellrunden. Den kan bli vesentlig lenger om man kobler på mye av det som er rundt. Oppå Finlandsfjellet, som er det man sykler på, kan man velge mellom flere anleggs-/firehjulsveier, sier Jakobsen, og gir også et insider-tips:

– Tar man med fiskestanga, kan man stoppe på et av vannene og fikse middag om man er heldig. Men husk at Amundvannet er et oppdemmet vann, så man skal ikke sykle på isen her, sier han.

Se også: Bli med Håkøya rundt  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Endelig tjukksykkelføre. Foto: Pål Jakobsen


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Lars Harald Blomkvist, som for tida ligger på tredjeplass i årets Stravakarusell, underveis i segmentet PCK Fatbike Ildskog. Foto: Stig R. Nilsen
Karusellen til Porsanger SK engasjerer langt utover klubbmiljøet.
Birk Sport Racing hadde sesongens første samling i helga, med fire av fem ryttere på plass: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Marius Andresen og Lars Granberg er med videre fra i fjor, mens Odd Erlend Berg Hansen og Kristian Klevgård (ikke tilstede) er nye. Foto: Kristin Baisgård
Dette er Birk Sport Racing 2018.
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen
Torsdag blir det sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal, en klassiker på programmet.