Espen Bergli-Johnsen var raskeste rytter i Hillbilly Enduro under Huckfest på Ål. Foto: Snorre Veggan
- 30/07/16
Strædet og Johnsen vant Hillbilly Enduro
av: Ingeborg Scheve
30.07.16 08.34
Både Espen Bergli-Johnsen og Hilde Sangesland Strædet tok seieren med solide marginer.

Espen Bergli-Johnsen gjorde unna sin run på 16:54, og vant herreklassen i Hillbilly Sweet Enduro med ett minutt og ti sekunders margin til Jostein Hole. Brage Vestavik ble nummer tre uansett alder, og vant juniorklassen. Han var inne 23 sekunder bak Hole.

Topp 3 menn
1. Espen Bergli-Johnsen, 16:54 
2. Jostein Hole, 18.04
3. Brage Vestavik (junior), 18:27

Se bildene fra Hillbilly Enduro

Regjerende norgesmester i utfor, Hilde Sangesland Strædet, vant dameklassen, også hun med solid margin. Strædet gjorde unna sine seks kilometer på 21:23, drøyt 50 sekunder foran Vera Leivsdottir. Alice Grindheim fikk et teknisk uhell på slutten, men sikret seg den siste pallplassen i gjørmebadet. 

Strædet gir konkurrentenes uflaks deler av æren for hennes seier.

– Jeg syklet jevnt fort hele veien, hadde ett tryn og ødela giret, men det gikk greit å sykle til mål med ett gir. Hadde litt flaks der, for Stina punkterte og Alice trøblet også med teknisk problemer, sier hun, og legger til at løypa var både tøff og artig.

Saken fortsetter under

Hilde Sangesland Strædet vant dameklassen i Hillbilly Enduro. Foto: Snorre Veggan

Topp 3 kvinner
1. Hilde Sangesland Strædet, 21:23
2. Vera Leivsdottir, 22:15
3. Alice Grindheim, 23:03

Fullstendige resultater 

Vera Leivsdottir lot seg ikke skremme av regnet, og mener slikt gir løypa en ny dimensjon.

– Løypa er oppgradert ganske mye fra tidligere år med stor forbedring, selv om det fortsatt er ganske mye tråkking. Siste delen av stien, som var en del parkløype med bygde berms og forskjellig, ble sykt kul å kjøre og regnet gjorde det egentlig bare morsommere, sier hun.

Alice Grindheim debuterte på Ål og er totalt sett godt fornøyd med både løypa og dagen, til tross for høljregn, hagl og metervis med gjørme.

– Det gikk veldig fint helt til kjedet hektet seg på slutten, og jeg måtte trille og springe, sier Grindheim. 

– Dette er første gang jeg er med på Hillbilly Enduro, men alle sier denne løypa var bedre enn det som var før. Spesielt den siste bygde delen var veldig kul. Motbakken i starten derimot går opp til en topp og var litt tung, men alt i alt syns jeg det var det en bra løype, sier Grindheim, og legger til at forholdene gjorde løypa enda tøffere.

– Det var mange som ikke dukket opp som var påmeldt, sikker på grunn av været. Det begynte nemlig å hølje ned, og jeg tror det haglet litt også 20 min før vi siste 30 skulle starte, så gjørmete var det, sier Grindheim.

Hillbilly Enduro ble arrangert som en del Huckfest på Ål for tredje gang, men i år med helt ny løype. Den 6km lange traséen har mellom 600 og 700 høydemeter og stigning på rundt 10 prosent, og målgang midt i festivalområdet ved demobodene, praktisk talt rett inn på afterbike’n på låven.

Les mer: 6km ny løype til Hillbilly Enduro 

Saken fortsetter under

Alice Grindheim kjørte raskere enn mange i skogspartiet med var uheldig på slutten og fikk kjedetrøbbel. Foto: Snorre Veggan

Kort sammenfattet er rittraséen en kombinasjon av to helt unike løyper: Primen på toppen, som består av fjellstier med mye flyt og panorama, og deretter den endre delen Dengis Khan som er en rendyrket sykkelsti med feite doseringer og lekent terreng.

– Det unike med denne løypen er variasjonen den har, og ikke minst at store deler av løypa er håndbygd fra scratch med tanke på sykling. Vi har vært nøye med planleggingen, målt høydeforskjell med clinometer og ikke tatt noen enkle snarveier når vi har møtt på utfordringer, forteller Magnus Tveito, som er festivalsjef for Huckfest.

Den nye løypa var som lovet svært variert.

– Den øvre delen her er jo nesten som crosscountry, Brage Vestavik, og pustet tungt da han dyttet sykkelen opp til start på høyfjellsplatået. Før rittet hadde han kun kjørt gjennom den nederste delen av løype én gang. Den øvre delen var ny for han.

Hillbilly Enduro var bare en av mange innslag på den fire dager lange festivalen. I dag er blant annet Mads Makken Haugen klar med en ny utgave av FEST series.

Les også: Luftige svev, stiturer mat og musikk 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


ANNONSEINNHOLD
I fjor fikk jeg fart på stisyklingen igjen, for fullt. Jeg har syklet 3-4 ganger pr uke stort...
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
ANNONSEINNHOLD
Med disse tipsene holder du både bilen og sykkelen skadefri
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
Opplevelser, høyfjell, flyt og utfordringer er hovedingrediensene når løypa til Offroad Valdres stikkes. Foto: Arrangøren
Enda mer flyt og flere helt nye partier både i Helvegs på 154km og Halvvegs på 84km.
La Thuile er kjent for svært lange, svært bratte og svært tekniske etapper. Foto: Enduro World Series
I Enduro World Series La Thuile er etappene lange og bratte. Dette venter til helga.
Moratråkket skal tilby mer for alle - både de som vil a mer sti og de som vil ha mer kos. Foto: Per Roger Bekken
- 17/07/18
– Det er viktig at vi ikke avlyser alle rittene
Isak Leivsson leverte like bra på dagens verdenscupritt i Andorra som på sesongbeste i Leogang i juni. Foto: Niclas Stensrud Andersen
- 14/07/18
Nullstilte og leverte