Sist oppdatert 3. oktober 2017 kl 10.00
Ibis Cycles Enduro Race Team tok sammenlagtseieren i Enduro World Series 2017. Foto: Enduro World Series

Team Ibis Cycles Enduro Race Team tok en knepen sammenlagtseier i Enduro World Series. Etter åtte runder står Ibis-laget med 7160 poeng og Rocky Mountain-Urge bp med 7111 poeng.

Duket for thriller
I forkant av siste runde i årets Enduro World Series ledet laget til Zakarias Blom Johansen med 41 poengs margin til Rocky Mountain Urge, som snøt Ibis for sammenlagtseieren i fjor.

Men siste runde ble dramatisk. Blom Johansen brakk skulderbladet og en finger på første etappe og kunne ikke fullføre helgas runde i Finale Ligure. Lagkollega Robin Wallner hadde heller ikke sin beste helg på sykkelen med stygge velt på flere av etappene. Dermed var det fordel inn for konkurrenten. Likevel greide Ibis-rytterne å ta 780 poeng på helgas finaleomgang, mens Rocky Mountain-Urge bp tok 772 poeng.

Lagkonkurransen sammenlagt 2017
1. Ibis Cycles Enduro Race Team, 6380 poeng
2. Rocky Mountain-Urge bp, 6339 poeng
3. Canyon Factory Enduro Team, 5389 poeng

Saken fortsetter under

Zakarias Blom Johansen Zakka 1400x933
Zakarias Blom Johansen på vei ut til første etappe i EWS Finale Ligure på lørdag. Foto: Ingeborg Scheve

Individuelt lå det også an til en spennende helg blant elitegutta i Finale Ligure, da bare 110 poeng skilte veteranen Sam Hill fra det lovende unge talentet Adrien Dailly i forkant av rittet. Også Gregory Callaghan, som lå på tredjeplass før helga, hadde en teoretisk sjanse til å ta hele serien dersom han hadde en god porsjon flaks og de to foran tilsvarende uflaks. Fasiten ble imidlertid samme rekkefølge som før helga.