Persson til topps i Frankrike

Kvitterte for plass i VM-troppen med seier i UCI World Series-rittet Roc des Alpes.

Sist oppdatert 17. juni 2017 kl 17.25
Jeanette Persson vant UCI World Series rittet Roc Des Alpes i La Cluzas med god margin. Foto: Tommy Sande

Torsdag ble Jeanette Persson tatt ut som en av tre ryttere til det norske landslaget som sykler verdensmesterskapet i maraton neste helg. I dag vant hun UCI World Series-rittet Roc des Alpes i Frankrike. Løypa var på 80 kilometer og bød på over 3000 høydemeter.

For Persson var seieren en viktig bekreftelse i forkant av VM neste helg.

– Det var deilig å ta seieren i et UCI World Series-ritt. De andre kjørte bra på første del av rittet, men jeg kjørte samme tempo hele tiden, og da tar jeg mye på slutten. Dette var siste test før VM, og jeg har en god følelse etter i dag. Jeg kjørte på 4:50 og hadde det egentlig fint hele veien, sier Persson, som syns hun har tatt store steg bare siden starten av sesongen.

Tar stadig nye steg
Det er andre gang Persson er på pallen i et UCI World Series maratonritt denne sesongen, på tre forsøk, og det har gått gradvis oppover siden debuten i Italia i april. Da ble det femteplass i det som ble hennes comeback etter kragebeinsbruddet hun pådro seg under Lazarote 4-dagers i februar. Deretter kom Persson på andreplass i Roc d’Ardennes i Belgia siste helga i april, og nå ble det altså seier på Roc des Alpes i La Cluzas i Frankrike.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.