Overlegen seier i Wales

Mille Johnset (16) fra SK Rye tok sammenlagtseieren i British Downhill Series med knusende margin.

Sist oppdatert 19. september 2017 kl 07.57
Mille Johnset var raskest av alle jentene på siste runde av British Downhill Series i Wales i helga, og tok også seieren sammenlagt. Foto: Yasmeen Green

Det norske utfortalentet, som er en del av Rachel Athertons utforsatsing Atherton Academy og sykler for Trek Factory Racing DH, vant siste runde i British Downhill Series, som gikk i Wales på søndag.

– Det gikk veldig bra, sier Johnset, som var raskest av samtlige jenter uansett klasse.

Topp 3 BDS runde 5: Jenter 13-18 år
1. Mille Johnset, Atherton Academy, 2:49.992
2. Rosy Monaghan, Super Alloy Racing, 2:59.669
3. Meghan Harris, 3:08.450

Veronique Sandler fra Wideopen Mag vant eliteklassen for kvinner, men Johnset slo også hennes tid i rittet. Adam Brayton fra Hope Technology vant eliteklassen for menn.

Fullstendige resultater alle klasser

Saken fortsetter under

Mille Johnset - BDS 2017 - Yasmeen Green 1400x933
Mille Johnset under siste runde i British Downhill Series. Foto: Yasmeen Green

Mille Johnset vant siste runde i British Downhill Series og vant serien sammenlagt med nesten 200 poeng. Foto: Yasmeen Green

Overlegen sammenlagtseier
Johnset syklet fire av de fem rundene i årets BDS, vant to av dem og ble nummer to i de to andre. Hun gikk dermed av gårde med sammenlagtseieren for BDS 2017.

Totalt fikk Johnset 900 poeng for sesongen, og slo neste rytter med nesten 200 poeng.

Topp 3 BDS 2017: Jenter 13-18 år sammenlagt
1. Mille Johnset, Atherton Academy, 900 poeng
2. Maya Atkinson, Rose Bikes Factory Racing, 703 poeng
3. Ellen Flewitt, Aston Hill MTB Club, 627 poeng

I kvinner elite var det Tahnée Scagrave som tok sammenlagtseieren, mens Charlie Hattan fra Intense Racing UK vant serien sammenlagt i menn elite.

Fellesstart med 200 damer
Johnset avslutter sesongen med jenterittet Red Bull Fox Hunt, som arrangeres i Wales første helga i oktober.

– Det er en konkurranse der 200 damer setter utfor løypa samtidig. Så er det en rytter som starter ett minutt bak og skal prøve å ta igjen alle, forklarer Johnset, som er ekstra spent på årets utgave.

– Det har pleid å være Rachel (Atherton) som jager, men siden hun er skadet nå, vet jeg ikke hvem som skal jage oss i år, sier Johnset, som har sansen for konseptet og syns det er en fin avslutning på sesongen.

Etter Red Bull Fox Hunt starter oppkjøringen til neste sesong. Da blir Johnset formelt junior, og det gleder hun seg til. Juniorklassen åpner for langt flere og mer seriøse ritt, inkludert verdenscup. I fjor ble Johnset invitert inn på Atherton Academy og formelt en del av Trek Factory Racing DH.