Mille Johnset tok sammenlagtseieren for helgas ungdoms-VM i Østerrike, og ble kåret til Queen of the Weekend. Foto: Rick Schubert/Arrangøren
- 07/08/17
Kåret til konge og dronning
av: Ingeborg Scheve
07.08.17 11.00
Atle Laakso og Mille Johnset vant ungdoms-VM i Østerrike sammenlagt, og ble kåret til helgas konge og dronning.

Mesterskapet IXS International Rookie Championships er en av få store internasjonale konkurranser for ungdom, og arrangeres i forbindelse med IXS-runden i Østerrike.

Mille Johnset (16) åpnet helga med seier i pumptrack-konkurransen. Lørdag syns den nybakte utfor-norgesmesteren selv at hun hadde et dårlig run i Specialized Rookies-Cupen, men hun ble likevel nummer to i konkurransen. Søndag ble en søkkvåt, sleip og krevende affære i utforløypa. Det er normalt drømmeforhold for Johnset.

Les også: – Jeg håper jo alltid på gull 

– Det begynte å regne kjempemasse i på slutten av treninga, så jeg hadde det egentlig kjempegøy og koste meg masse. I finalen regnet det fortsatt. Jeg trodde løypa var den samme som den vi hadde trent i, men den viste seg å være helt annerledes. Forhjulet mitt skled ut og jeg gikk over styret i første skogpartiet og bøyde styret. Men jeg kom meg ned like hel, og hadde et supermorsomt run, men ikke et veldig bra et, sier Johnset.

Bøyd styre og tidstap til tross, innsatsen holdt til andreplass bak hjemmefavoritten Valentina Höll, men sammenlagt for helgas tre konkurransen var Johnset best av alle. Det ble belønnet med dronningstatus.

Saken fortsetter under

Svømming kunne stått på programmet under søndagens ritt. Foto: Rick Schubert/Arrangøren

Kronet til konge
Atle Laakso, som også tok NM-gull i utfor for to uker siden, var ikke snauere. Også han sikret seg sammenlagtseieren og dermed kongestatus for helga.

Først tok 16-åringen fra SK Rye andreplass i pumptrack-konkurransen. Både lørdag og søndag kom han på fjerdeplass, til tross for at han var nedpå i begge konkurransene. Men sammenlagtseieren var en bonus.

– Jeg hadde ingen anelse om at det var en utmerkelse kalt ”king of the weekend”, så jeg ble overrasket da navnet mitt ble ropt opp. Jeg sto i bilen og skiftet, så jeg måtte løpe rimelig fort. Og uten noen forventninger om slikt på forhånd, så er det jo selvfølgelig stas å få det man kan kalle en sammenlagtseier. Dette er slikt som gjør idretten stadig morsommere og drive med, og øker motivasjonen for å jobbe videre, sier Laakso.

Les også intervju med Laakso i siste utgave av Terrengsykkel (Nummer 5/2017)

Fullstendige resultater lørdag  
Fullstendige resultater søndag 

– Det er ganske sykt at vi begge vant konge og dronningtittelen, så helga endte med en veldig stor overraskelse til oss begge. Dette gir meg  bare enda mer motivasjon til å trene mer og jeg har aldri hatt det så gøy med å sykle i regnet før, så nå kan det bare regne masse, sier Johnset.

Etter neste helgs runde i den felles skandinaviske utforcupen, blir det British Downhill Series på Johnset, som sykler med Atherton Academy/Trek Factory Racing DH med base i Storbritannia.

Les også: Johnset inn på Trek Racing  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.  

Under treningen var det sol og støvtørt i løypa. Foto: Rick Schubert/Arrangøren


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika