Landslagstroppen trives på de raske stiene rundt Cairns, der VM i rundbane arrangeres denne uka. Foto: Petter Fagerhaug
- 04/09/17
– Flere av dem kan klare det store
av: Ingeborg Scheve
04.09.17 08.08
Landslagssjefen har tro på medaljer i VM i Australia.

Eddy Knudsen Storsæter utelukker ikke at de norske rytterne kan ta medaljer.

– De er sterke, og flere av dem kan klare det store! Som i EM har vi utøvere som kan kjempe om medalje. Vi gjør det vi kan så får vi telle opp etterpå, sier landslagssjefen.

Les også: Dette er Norges VM-tropp 

Petter Fagerhaug er den som på papiret er sterkeste av senioren, med en fersk tredjeplass sammenlagt i årets verdenscup for U23 og flere topp-ti og pallplasser i cupen, inkludert førsteplass i sesongens første verdenscupritt. Erik Hæg– Flere av dem kan klare det store stad kom på 20. plass i U23-cupen og var også innom topp-ti i cupen denne sesongen.

Juniorgutta Tobias Johannessen og Jørgen Anmarkrud har også anstendig totalranking for sesongen, og Anmarkrud kom på tiendeplass i EM siste helga i juli.

Les også: Anmarkrud på tiendeplass i EM 

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug åpnet verdenscupsesongen med seier på første ritt, som gikk i Nove Mesto i Tsjekkia. Foto: Bengt Ove Sannes

Kult terreng og mye flyt
Mesterskapsløypene åpner ikke før i morgen og juniorene er første , men landslaget har likevel fått sett seg rundt i områder som likner konkurranseterrenget forteller om gode forhold i Cairns.

– Det er flotte forhold her, med cirka 26 grader og grei luftfuktighet. Vi har vært ute flere turer og gjort gode synfaringer. Det virker rimelig greit for våre. Slanger og andre dyr har vi fleipet mye med, men vi er på vakt og klare. En liten utfordring er åtte timers tidsforskjell, men utøverne har mestret det godt, sier Knudsen Storsæter. 

Fagerhaug og de andre rytterne er også optimistiske basert på det de har sett så langt.

– Vi har syklet en del like ved løypa, og terrenget er kult. Det er hardpakket, sandaktig underlag og god flyt, sier Fagherhaug.

Saken fortsetter under

Gunn-Rita Dahle Flesjå på treningstur med landslagstroppen. Foto: Eddy Knudsen Storsæter

Høster av Gunn-Ritas erfaring
I tillegg til de fire gutta i troppen, er Gunn-Rita Dahle Flesjå også på plass sammen med sin familie og støtteapparat. Med over 20 års erfaring i verdenstoppen og ti VM-titler på CV’en bidrar hun til troppen på flere plan, forklarer Knudsen Storsæter.

– Gunn-Rita er med oss og gjør en stor innsats for laget i forkant med erfaring og med Kenneth (Flesjå). Blant annet som middagssjef med en strålende middag til hele laget før helga, sier han.

Juniorgutta er først ut med sitt mesterskapsritt. De sykler torsdag ettermiddag lokal tid, klokka 07.00 norsk tid. Fredag sykler U23-gutta. Deres ritt går klokka 06:30 norsk tid. Kvinner elite sykler lørdag klokka 04.00 norsk tid. 

Gunn-Rita Dahle Flesjå og mannen Kenneth inviterte hele landslagstroppen på middag hos seg i Cairns før helga. Foto: Eddy Knudsen Storsæter


 
 
VIS KOMMENTARFELT
- Det var en vanvittig nedkjøring fra fjellet, forteller Pål Jakobsen om rundturen på Kvaløya. Foto: Pål Jakobsen
Ørkenvinter i Nord-Norge gir prima forhold for vintersykling. Se bildene
Mille Johnset er endelig junior og formelt en del av utforlandslaget der hun hospiterte i fjor. Foto: Yaameen Green
Færre utøvere, flere damer.
Wynn Masters håper å ta seg til pumptrackmesterskapet i Lenzerheide i september 2018 Foto: Markus Slavik/Red Bull content pool
- 14/02/18
Lanserer mesterskap for pumptrack
Elisabeth Sveum går inn i 2018-sesongen med det nye UCI-laget Trek Topro. Foto: Bengt Ove Sannes
- 09/02/18
– Målet er å komme til VM og EM