SUPERSYKLING: Perfekt vær og stier i alle vanskegrader med og uten heis på jenteturen i Pyreneene. Foto: Lisa Paarvio.
- 29/09/17
Får gutta være med på drømmeturen?
av: Tore Meirik
29.09.17 07.30
Fri Flyts jente-stisykkeltur til Syden ble så vellykka at guide og primus motor Linn Cecilie Mæhlum vurderer å ta med gutter neste år.

– Vi tenker på å kjøre en tur for både gutter og jenter til neste år i Spania, så vi får nesten se hvordan det kommer til å gå! Vi hadde i hvert fall en veldig hyggelig tur med en utrolig bra gjeng jenter i alderen fra 20-40, nesten for bra til å være sant!

Variert sykling

Det var forrige helg at Linn Cecilie – som er en av hjernene bak jentecampkonseptet Ivrig – tok med seg guide Stina Bondehagen og dro til Spania og Andorra på stisykkeltur sammen med Fri Flyts leserturer.

– Vi begynte syklingen i Frankrike. Midtveis i turen bestemte vi oss for å reise til Andorra Bike Park, som førte til grytidlig avreise og sen hjemkomst, men tross dette var det store smil og god stemning så å si hele veien. Vi var en veldig fin gruppe på tur, jentene var i godt humør hele turen ingen sure miner, sier Mæhlum.

DRAPÅDAME: Linn Cecilie Mæhlum på vei utfor et teknisk parti i Syden. Foto: Lisa Paarvio.

– Hvordan vil du beskrive syklinga?

– Vi syklet både i Laroque-des-Albères og i Vallnord Bikepark i Andorra. I Laroque ga terrenget oss ganske teknisk stisykling, litt mer for erfarne syklister. Det var en del tråkking for å komme opp, men fra toppen var det fantastisk terreng å leke i. I Andorra har de alt – de arrangerte VM i 2015, så du kan bryne deg på noen ganske hissige løyper. De blå og røde løypene var utrolig morsomme.

Komplett opplevelse

Området serverte ikke bare flott stisykling for jentegjengen. De fikk også med seg både strandliv, vinsmaking, croissanter, ost og kjeks.

– Totalt sett var turen var kjempebra! Perfekt vær, god mat, bra sykling og ti blide jenter.

Og det er aldri feil å starte dagen i sol og varme, akkurat som norsk sommer selv om det er sent i september.

– Hva var høydepunktene?

– Oj, det er mye å velge mellom. Men ett av høydepunktene var syklingen i Andorra. Vallnord Bikepark er innmari godt laget og passer bra til alle nivåer. Der holdt vi på å le oss i hjel hele gjengen! Men jeg må også nevne at vinsmaking på vingården Sanac etter stitur i Alberes heller ikke var feil avslutning på en sykkeldag!

Se galleriet under for flere flotte bilder fra turen i Pyreneene!


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg