Over tregrensen: På vei til toppen på Storhornet over Harstad. Foto: Sjur S. H. Melsås
- 07/12/17
Én by, én sykkelklubb
av: Sjur Melsås
07.12.17 21.36
Harstad Cykleklubb med satsing for enduro

I sommer var vi i Harstad for å lage reportasje om byen, som har et vell av stier og et spredt, men stort sykkelmiljø. En av dem som viste oss rundt var Anders Røkenes, en lokal enduropokal. Samtalene underveis vendte stadig tilbake til hvordan sykkelmiljøene i Harstad burde samles, spesielt de mindre organiserte klikkene, som gjerne trives i høy fart ned smalstiene rundt byen. 

Nå har HCK startet en egen endurogruppe, og lanserer seg selv med en kickoff førstkommende lørdag, 9. desember. HCK Enduro har lagt vekt på at dette også er et proaktivt initiativ, og kickoffen gjøres i samarbeid med DNT Fjellsport. 

Vet hva han snakker om: Anders Røkenes er ikke en sinke på sykkel, noe han viste i 8020 Bodø i år. Foto: Sjur S. H. Melsås

Initiativtakere er de samme som, i regi av HCK, dro til Bodø for å være læregutter. Formål med kvelden er å samle terrengsykkelfolk - ofte mange av de samme som ski- og klatrefolka - til en samlende kveld med informasjon og diskusjon.Vi vil informere om oppstart "Harstad Enduro", samt generell info om grenen, og vise film/bilder fra Bodø Enduro 2017. Etterpå blir det mulighet for diskusjon, spørsmål og innspill, oppsummerer Anders.

Harstad Enduro er en undergruppe i HCK, med full økonomisk og sportslig backing fra klubbstyret.
- Formålet er å samle og inkludere terrengsyklister med et bias mot action og spenning i et samlende sportslig tilbud. Én by, én sykkelklubb! Alle, medlemmer eller ikke, er velkommen til å være med på ukentlige turer eller treninger. Gruppa håper å kunne dra i gang introkurs og jentekurs til våren. Ukentlige turer har til hensikt å være artige, bruke terrenget fornuftig og variert, samt tilby sykkelteknisk og fysisk veiledning i forskjellige tema slik at deltakere kan utvikle seg. Vi har som mål å arrangere et enduroritt i 2018 sesongen.

Kickoff sammen med DNT fjellsport finner sted på Torvet 3 9 des. Les ellers mer om Harstad i Terrengsykkel over nyttår.


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Første etappe i Cape Epic var 11 mil og 1900 høydemeter. Foto: Sam Clarke Cape Epic
Slik beskriver Milsluker-jentene opplevelsen av å sykle med verdens beste terrengsyklister...
Daniel Boberg Leirbakken tok seieren i Skogen Farbike for andre år på rad. Foto: Nerskogen IL
Den nybakte nordnorske fatbikemesteren knuste konkurrentene i Skogen fatbike på lørdag.
Annika Langvad og Kate Courtney vant første dag av Cape Epic. Foto: Ewald Sadie/Cape Epic
Debuterte til topp ti på prologen i Cape Epic.