Espen Johnsen sykler Enduro World Series i Finale Ligure for tredje gang i år. Her fra fjorårets utgave. Foto: Ingeborg Scheve
- 27/09/17
– Beinhardt og veldig teknisk
av: Ingeborg Scheve
27.09.17 07.00
Se hva som venter på finalen i Enduro World Series til helga.

Før helga ble etappene til siste runde i årets Enduro World Series sluppet.

Årets utgave av EWS Finale Ligure, den åttende og siste runden i EWS 2017, består av sju etapper. Lørdag 30. september blir det tre fartsetapper, og søndag 1. oktober avsluttes rittet med fire etapper. Totalt er det 3065 høydemeter nedover fordelt på de to dagene og til sammen 23.5 kilometer.

Se video fra løypa 

– Beinhardt og veldig teknisk
– Jeg tok en titt på etappene, og det ser ut til at det kommer til å bli beinhardt, spesielt første etappe som er 8.6 kilometer, sier Espen Johnsen, som sykler EWS Finale Ligure for tredje gang.

– Jeg begynner å bli klar. Dette blir veldig spennende, og det er alltid like gøy, men jeg har ikke fått ting til å stemme resultatmessig her nede, så jeg håper det går litt bedre i år, sier han.

Les også: For en finale i Finale 

Ni norske
Norge har ni ryttere påmeldt til rittet: proffrytteren Zakarias Blom-Johansen som sykler for Ibis Enduro Race Team, Espen Johnsen og Vera Leivsdottir som vant den norske enduroserien 80/20, Johan Schjerven, Simen Smestad, Andreas Øhrn, Erlend Askjer, Johannes Lund og Petter Fagerhaug, som debuterte til tredjeplass sammenlagt i U21-klassen i Enduro World Series i Finale Ligure i fjor.

Fagerhaug får imidlertid ikke deltatt. Han er ute i seks uker etter bruddet han pådro seg to dager før rundbane-VM i Australia.

Les også: Brakdebut for Fagerhaug i EWS 

I tillegg til en stor norsk tropp stiller også flere svensker, inkludert søskenparet Joline og Simon Johansson, som er godt kjent i det norske enduromiljøet.

Joline, som vant årets svenske enduroserie, er tilbake i Finale Ligure etter at hun var ute med skader i hele 2016-sesongen og er også spent på hvordan det vil bli.

– Jeg ser på dette som det store høydepunktet og punktum for sesongen, så jeg håper vi får bra vær og kule løyper, sier Johansson.

Les også: Får en måneds forsprang 

Hun har vært i Finale Ligure fire ganger for å trene og syklet EWS der for to år siden.

– Ambisjonen er å ha det gøy og ta meg gjennom hele rittet med alt det innebærer, men jeg er spent på hvordan den fysiske utfordringen blir. Jeg husker at jeg var helt kjørt etter forrige gang jeg konkurrerte her, men nå har jeg trent mer utholdenhet i år enn jeg hadde den sesongen, sier Johansson, som merker seg at løypene i hvert fall ikke er noe lettere i år.

– Jeg ser at noen av løypene er veldig tekniske, så jeg håper jeg mestrer oppgaven. Det ser ut til at det er mange nye løyper i år, men avslutningen blir den klassiske downhilletappen, og det blir like stas som alltid, sier hun.

Joline Johansson er vant den svenske enduroserien, og er tilbake i Finale Ligure for siste ritt i Enduro World Series. Foto: Thomas Lundman


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg