Stadig flere er interessert i terrengsykler med elektrisk hjelpemotor.

En elektrisk stisykkel har mange fellestrekk med stisykler uten motor. Fellesnevnerne er gode dempere med mye vandring, og solide komponenter som tåler røff bruk.

Annonse

Mye har skjedd på veldig kort tid med el-terrengsykler. Teknologien er ikke nødvendigvis lenger klumpete og stor, flere av syklene har godt integrerte løsninger.

En ting man foreløpig ikke kommer utenom på de fleste, er vekten. Men stadig bedre tekniske løsninger og god geometri gjør at disse elsyklene nå er noe av det råeste du finner på to hjul.

 

Dette er syklene i testen, som du kan lese her.

Vi har også testet de beste elsyklene for stisykling for 2019-sesongen, den kan du lese her.  

For å lese testene må du ha abonnement på Terrengsykkel - det koster bare 699 kroner for et år, og du får tilgang til hele vårt digitale arkiv med både tester, turreportasjer og intervjuer. 

Canyon Spectral:ON

Det tyske nettmerket har vunnet flere tester med vanlige stisykler, og nå har de også motoriserte sykler ute. Spectral:ON er basert på stisykkelen uten motor, og har sporty egenskaper.

 

GT E-Force AMP

GT stiller med testens rimeligste sykkel. Men man skal ikke alltid se seg blind på prislappen på sykler.

 

Whyte E-150RS

Det britiske merket med progressiv geometri har på kort tid blir populært i Norge. Nå har de også lansert elsykler, og vi har testet E-150RS.

 

Intense Tazer Pro

Intense er et merke med røtter langt tilbake i terrengsyklingen. De var ikke først ute med elsykler for sti, men kom til gangs med sin Tazer Pro. Les testen av den her.

 

Lapierre E-Zesty AM 9.0

I denne gruppetesten stiller Lapierre med et litt annet alternativ. E-Zesty har en litt annen type motorløsning, som både skal gi lettere sykkel, og en litt annen sykkelopplevelse.

 

Cannondale Moterra 2

Cannondale vil ikke være noe dårligere enn andre, og har nå sin andre generasjon av elsykkelen Moterra ute.

 

Merida E-One Sixty 8000

Merida har også satset tungt på elsykler siden motorene begynte å komme. E-One Sixty er en forholdsvis grov stisykkel med Shimano Steps-motor.

 

Mondraker Crafty RR

Mondraker har vært et av merkene som har drevet geometrien på terrengsykler mer i progressiv retning med lengre overrør og kortere stem. Crafty RR er en av de mest solide syklene i testen. 

Specialized Turbo Kenevo Expert.

Specialized er et av merkene som dytter kraftig på utviklingen av elsykler. De har nettopp lansert en av de letteste og mest oppsiktsvekkende el-stisyklene, Turbo Levo SL. I vår test hadde vi med en sykkel i den litt andre enden av spekteret.