Les også: Tavell først i Fredagsbirken

De drøyt 600 deltakerne i årets Ultrabirken fikk en solfyllt ferd over fjellet. Suverent raskest var Ola Kjøren.
Ved Kriksfjell lå feltet ennå relativt samlet, men derfra og inn bare økte børsaværingen tempoet, og syklet i mål hele 11 minutter foran Henrik H. Kippernes, akkurat under 6-timers-merket.

Ola Kjøren vant den første Ultrabirken i 2010, og repeterte bragden i år, dog uten punkteringer som han hadde første gang.
– Det var utrolig godt å kjenne at luka bakover økte i dag. Løypa var lang, knallhard, og ganske knotete når det var så vått. Det var en ekstremt stri tur. Løypa var finere i år. Det var i perioder ekstremt artig, men regnet hadde satt sine spor i løypa, kunne Kjøren fortelle.

STRI TUR: Til tross for fint vær, var løypa våt, og tidvis teknisk. Foto: Snorre Veggan.

Kjørens GPS klokket 132 km, og løypa var oppgitt å ha rundt 2500 høydemeter. Det skremte ikke Kjøren, som omtrent midtveis i løypa fikk en luke. Men et rykk var det ikke, i følge Kjøren.
– Jeg rykket egentlig ikke, jeg bare kjørte jevnt og hadde god flyt. Jon-Kristian Svaland kom opp litt, men jeg følte jeg var sterkere både på flatene og i terrenget. Når jeg så at jeg fikk luke, kjørte jeg det jeg hadde for å se om avstanden økte. Så hørte jeg at det var god luke på Pellestova, så jeg prøvde å safe det inn.

Det klarte Kjøren, og uten tekniske uhell ble det seier.
– Du har vunnet NM, Terrengsykkelrittet og Trans-Østerdalen denne sesongen, blir det din siste?

– Vi får se hva som skjer. Det var hvertfall en rå avslutning på dette rittet, som var ett av de viktigste i år. Sammen med TSR var det et av hovedmålene, så det var utrolig digg å lykkes sånn. 132 km. Det er ikke sunt. Hva mener du? Det er så hardt at det ikke er sunt, sa han og lo.

Les også: Slik velger du rett sykkel

Les også: Alle vil til Romsdalseggen

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel