Les også: Suverene Ola Kjøren vant Ultrabirken

– Jeg er fornøyd. Det var ikke noe å gjøre med vinneren i dag, sa Henrik H. Kippernes kort og konsist etter målgang på Lillehammer. Han syklet inn til tiden 6.09.31, snaut elleve minutter etter vinneren Ola Kjøren.

– Hvordan utviklet løpet seg for deg?

– Det var tungt fra start. Det begynte å løsne fra midtveis i løypa, og så hadde jeg ikke hjulet til Ola når han begynte å kjøre i de tekniske partiene. Hans fart var raskere enn min, konkluderte Kippernes med etter målgang.

Kippernes syklet i likhet med Ola Kjøren Ultrabirken for andre gang. Ole Hem derimot, var debutant, og kunne ta med seg en sterk tredjeplass hjem, etter en trøblete sesong preget av skader.

FORNØYD MED DEBUTEN: Ole Hem var godt fornøyd med tredjeplass i sin første Ultrabirken. Foto: Kristoffer H. Kippernes

– Løypa var skikkelig artig. Jeg skal ikke kjøre vanlig Birken igjen når jeg har kjørt dette, sa Hem etter målgang. Etter drøye seks timer på sykkelen kom han i mål på Lillehammer snaue fire minutter bak andreplassen.
– Det var langt, men sinnsykt morsomt. Et av de morsomste rittene jeg har kjørt. Og så var det endelig godt å ha trøkk i labba igjen også. Følte jeg kunne gønne på hele veien.
Hem syntes på ingen måte tredjeplassen var sur.
– Jeg var glad jeg lå på tredjeplass - det gjorde at jeg hadde motivasjon til å grave skikkelig. Jeg visste at jeg hadde et minutt til fjerdeplassen da det var tre mil igjen. Tenkte at hvis jeg tråkker jeg ut girene nedover, så er det ingen som tar meg igjen.

FULL GASS FRA PELLESTOVA: Ole Hem fikk sekundering til fjerdeplassen bak seg, og ga gass for å holde luka inn til mål. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Les også: Tavell først i Fredagsbirken

Les også: Slik velger du rett sykkel

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel