Presis som de fleste terrengsyklister som jobber bak en dataskjerm, har jeg Terrengsykkel.no, Pinkbike og Vitalmtb et lite taste-trykk unna. Det finns ikke ÈN sykkel-edit eller annen terreng-sykkelrelatert web-serie som unnslipper meg! En av mine absolutte favoritt-serier er Trailhunter, med Matt Hunter. 

Derfor ble jeg rimelig stoka når jeg fikk vite at Matt skulle komme til Utflukt, og at jeg fikk tilbud om å assistere som «kjentmann» og «tail-gunner» gjorde saken enda bedre. Men ting går ikke alltid som planlagt og helgen før Ulflukt var Matt uheldig, brakk kragebeinet og vær nødt til at kansellere norgeturen. Veldig trist for Matt og veldig trist for alle norske (og svenske) fans. 

Det ble heldigvis en vellykket Utflukt til tross for savnet av Matt i Specialized standen. 

Tilsammen med min nye sykkel-kompis Jørgen guidet vi «Specialized Turbo Ride», rundt Grimsåsen. (Specialized Turbo Ride er en guidet tur på Specialized Levo og Kenevo el-terrengsykler.) Etterpå fikk jeg tatt noen turer i Gullia Bike Park på Kenevoen, samt «cruiset» et par turer ned Magic Moose med min egne Enduro. 

I Specialized standen vær det jevnt, høyt trykk gjennom hele helgen. På-og-av med pedaler, stille inn «sag» på dempere, sete, brems-reglage, lade batterier til el-syklene… Svare på spørsmål om vandring på dempere, geometri og pris. Nye Stumpjumper og Kenevo var tydelige favoritter blant syklene. 

Når kvelden kom og roen hadde lagt seg vær det dags å pakke sammen for dagen. Vår egne «bike-wrench» og «stack master» Dennis stablet alle sykler og sikret syklene for natten. Teltene ble senket og forankret. El-sykkelbatterier ble satt til ladning over natten. 

Dagen avsluttes med et par kalde og pizza i restauranten sammen med likesinnede - utstillere og besøkende syklister.

Jeg hadde en toppen helg. Det var første gang jeg virkelig har testet el-sykkel i terrenget. Uansett hva folk hva folk mener om konseptet «el-sykkel i naturen» så er de i hvert fall kjempemorsomme å sykle på. Til guidet stisykkel-turer er de faktisk geniale. Nivået i en gruppe blir mer jevnt. De som er i litt dårligere form får den hjelp de trenger på flatene og i oppoverbakker, samt en mulighet til å konsentrere seg på teknikk og balanse når det begynner at bli teknisk. 

Jeg blev positivt overrasket hvor kapabel sykkelen var nedover. Jeg hadde sett for med at sykkelen skulle være tung og treg. Specialized har plassert den ekstra vekten på rett sted og gjort sykkelen veldig stabil og velbalansert.

Det var også min første tur i Gullia Bike Park og Magic Moose. Det kjempekult å se hva de faktisk har fått til, og at det virker! Hatten av for Trysil og alle innblandet!

Magnus Grönberg

Magnus er 30 år gammel og «pensjonert motocrosskjører». I november 2010 dro han med noen venner en langhelg til Hemsedal for at stå på ski. Han har enda ikke kommet seg hjem fra den skituren. I 2013 kjøpte han seg sin første stisykkel, og ble hekta. 

Fem år seinere er Magnus dypt involvert i det lokale terrengsykkelmiljøet. Engasjert i den lokale sykkelklubben, driver med dugnad på lokale sykkelstier, medarrangør av sykkelritt og annet kult. Magnus er også involvert i bærekraftig stiutvikling i Hallingdal gjennom prosjektet Tråkk ´n Roll. 
Sykler på en Specialized Enduro Elite.