Fredag - Deadline, avgang fra Hemsedal mot Stryn 18.00

16.02

Stemplet ut fra kontoret, satte meg i Saaben, «mach 2» til Torpo for at hente et nybygd hjul. Hadde renset bakhjulet for eiker på Nesbyen Enduro.

 

16.58

Kaffe-stopp på MOH Sport i Hemsedal og plukke opp blogge-utstyret. Gopro, selfie-pinne osv. Klar for action. 

 

17.32

Mekka på nytt felgbånd, Huck Norris, guffe, ny gummi - Specialized Butcher Grid 2.3, 32psi. Funker på alle fører.  

 

18.02

Smøre skiver, koke kaffe, pakke bilen; sykler, bikkjer, telt, pils, blogge-utstyr, dama. Ååå i vei... 

 

23.58

Touch down Nygård camping. Uten festivalpass fikk vi nøye oss med nabo campingen til Folven, som viste seg å være smart, kanskje litt feigt, men lurt om man liker søvn.

 

Lørdag - Dags at ta tempen på stisyklingen på Stryn!

 

08.02

Rolig start på dagen med en snørekjøringstur med damene, våre to Alaska husky, til Hjelle. «Enduro-frukost»; kaffe, grove skiver med egg, grøt - full pakke.

 

10.30

Heldig nok til at hooke opp med en gjeng likesinnede som var i full gang med at pakke pickup og kassebil på vei ned til Stryn for at kjøre eget shuttle-opplegg. Med en lokalkjent guide i gjengen. Jeg klar med min Specialized Enduro

 

11.23

Har ikke peiling på hva vi kjørte av stier. Var vist ikke så opptatt med at følge med på kartet. Men det ble en hel det turer rundt vinter skisenteret. Dette er blant de beste jeg har kjørt. Grippy, smoothe, raske er nøkkelord jeg sitter igjen med. Ingen store overraskelser, fine stier at kjøre blindt hvis man holder litt igjen.

 

15.00

Lunsj "down-town Stryn" for en glad, men små-slitten gjeng. Enduro-biffsnadder med bernaisesaus, og pils for noen i gjengen. Via Kiwi og hjem til campingen.

 

17.32

Det ryktes om en maskin-byggd løypa ikke alt for langt fra Folven camping. Denne måtte jeg teste ut. Kul liten doseringsløpa som minnet litt om Malaga i sol-steken. Hadde en nære døden opplevelse i siste svingen før brua. If you know, you know…    

 

19.10

Grillforbud ble til tacos-variant med kall øl i sommer værmen. Godt skravel etter en flott dag i sadeln.

 

23.58

Det hadde vart et fantastiskt døgn på Stryn. Tydelig at det var flere som hadde hatt en toppen dag på stiene eller på fjellet. Dansegulvet gynget till reggae toner. I kjeller-puben spiltes AC/DC og det serveredes rom å cola, vodka battery og shots. Jeg kastet in handduken ganske tidlig for at vare frisk for en ny dag med sykling. 

 

06.22(?!)

Fra nachspielet på «Kollen» spilles, Faithless - Insomnia. Fet låt. Et kort sekund angerer jeg på at jeg tok tidlig kvelden…

Men om et par timer venter en ny dag med sykling.

Magnus Grönberg

Magnus er 30 år gammel og «pensjonert motocrosskjører». I november 2010 dro han med noen venner en langhelg til Hemsedal for at stå på ski. Han har enda ikke kommet seg hjem fra den skituren. I 2013 kjøpte han seg sin første stisykkel, og ble hekta. 

Fem år seinere er Magnus dypt involvert i det lokale terrengsykkelmiljøet. Engasjert i den lokale sykkelklubben, driver med dugnad på lokale sykkelstier, medarrangør av sykkelritt og annet kult. Magnus er også involvert i bærekraftig stiutvikling i Hallingdal gjennom prosjektet Tråkk ´n Roll. 
Sykler på en Specialized Enduro Elite. 

.