Den store Andalusiske ruten for terrengsykler er et kjempeprosjekt satt sammen av frivillige sykkelentusiaster fra hele regionen. Gjennom mange år med prosjektering, tilrettelegging av ruter, dokumentasjon, GPS-markering og markedsføring har Transandalus blitt etablert som en eventyrrute som lokker syklister fra hele verden.

Pittoresk: På kjerreveier gjennom Sierras de Cazorla. Foto: Andalucia.org

Ruta gir et innblikk til Andalusia gjennom hele spekteret: En kaleidoskopisk opplevelse som kan lede deg gjennom opptil 8 forskjellige spanske provinser, fra dal til fjell til sjø og kyst. Her kjører du på stier, grusveier, fjelloverganger, dyretråkk, på alléer og langsmed GR (Grande Randonnée / Grande Recolledo)-ruter. Vil du oppleve et usminket Andalusia, langt fra de største turiststrømmene og med individuell frihet, er bikepacking på Transandalus noe for deg.

 

Månelandskap: Mangfoldet i Andalusiske fjell spiller hovedrollen i Jaén. Foto: Transandalus.org

Ruta er utformet på en måte som er lett å ta i bruk og lett å skreddersy. Den går i en runde rundt hele kysten og opp i fjellene, den har ingen definert start eller slutt og har mange høydepunkter og utvalgte steder hvor du kan hoppe inn. Du kan reise lett og overnatte i landsbyer og på campingplasser, eller du kan kjøre full oppakning med telt og sovepose. Turen anbefales for fulldempersykler, men kan også gjøres på en hardtail.

Høydepunkter

Opplev Sierras de Cazorla – I Jaén-provinsen finner du Spanias, og et av Europas største, naturreservat Sierras de Cazorla. Ta deg frem til innsjøen La Bolera, fra hvor du kan følge Transandalus gjennom hele parken på tvers. Se det unike landskapet og dyrelivet. Her kan du speide etter kongeørn og spansk Ibex, og krysse fjellpass på opptil 1700 meters høyde ved Campos de Hernán Perea. Her får du både høydemeter, teknisk sti og naturopplevelser om hverandre.

 

På stranda: Langsmed kysten fra Cádiz mot Malaga. Foto: Transandalus.org

Sykle fra Gibraltar til Malaga – Transandalus-ruta er en fryd for sansene om du velger å følge den langsmed kysten fra Cádiz via Gibraltar og mot Malaga. Her har du trygge sykkelruter med mulighet for mange avstikkere. Avlegg Gibraltar et besøk og se møtepunktet mellom to kontinenter. Sykle gjennom nasjonalparken Alcornocales opp gjennom fjellpasset La Carrerra del Caballo. Her får du alt fra sanddyner til dramatiske fjellandskap og landsbyer.

 

I høyden: Ruta går så høyt som 1700 meter over havet i klassisk sykkelterreng. Foto: Transandalus.org

Det beste med Transandalus er at du kan komme tilbake og gjøre enkeltetapper år etter år, eller når det passer deg. Det er også en helt utmerket aktivitetet å ta for seg litt utenfor høysesongen. Det blir gjerne litt for varmt for bikepacking over lang distanse midt på sommeren, men på høsten og vinteren er dette en perfekt anledning for en opplevelsesrik og aktiv sydenferie.

 

Bikepacking på Transandalus

 Transandalus er en runde på 2000 meter fra kyst til kyst i Andalusia.

  • Ruten har ingen definert start eller slutt, og går over mange forskjellige typer terreng
  • Du kan reise lett og overnatte på en rekke forskjellige steder - eller ta med eget telt
  • Vi har trukket frem et par strekninger - men mulighetene er uendelige!
  • Er du nysgjerrig på Transandalus og vil lære mer? Les mer på transandalus.org