Årets tjukksykkelsesong bar preg av snømangel og en rekke avlysninger, men rittene som ble kjørt var det kvalitet på. Her er Greg Saw underveis på Lygna. Foto: Per-Eivind Syvertsen
- 16/04/17
Vinterens feteste
av: Ingeborg Scheve
16.04.17 07.00
Se høydepunktene fra årets tjukksykkelritt.

Fat Viking på Geilo helga 16. til 17. januar var årets første tjukksykkelritt. Den lengste løypa i det nye rittet var på 170km, og fungerte også som kvalifisering til Iditarod Trail Invitational i Alaska, som ett av bare to slike kvalifiseringsritt i Europa.

Det gjorde Fat Viking til en eksepsjonelt internasjonal konkurranse med deltakere fra Nederland, Slovakia, Storbritannia, Sverige, Danmark, USA, Spania, Tyskland, Italia, Canada og Polen, i tillegg til Norge. Mange av disse hadde også vært med på vintercampen på Geilo uka før rittet, som ble arrangert i regi av Iditarod Trail Invitational.

Les mer: Etter 17 mil skilte 5 minutter 

Saken fortsetter under

Premiereutgaven av Fat Viking på Geilo ble arrangert i januar med deltakere fra 12 nasjoner til start. Foto: Kathy Merchant

Deretter var Modum Challenge 11. februar neste ritt, og for mange var dette en finpuss mot NM på Lygna to uker senere. Ole Christian Fagerli var førstemann i mål på den 8.5km lange løypa, mens Emily Benham vant dameklassen, og begge fjorårsvinnerne greide dermed å forsvare sine titler.

Les også: Fagerli og Benham vant Modum Challenge 

Se Modum Challenge i bilder 

Saken fortsetter under

Truls Veslum i fin flyt under Modum Challenge 2017. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Lygna Fatbike var også i år uoffisielt tjukksykkel-NM, og årets løype satte en ny standard for bransjen.

Se filmen fra Lygna  

Ole Christian Fagerli tok seieren etter forsmedelig andreplass i fjor. Elisabeth Sveum tok gull i dameklassen, og er dermed regjerende Norgesmester i rundbane, kross og fatbike.

Les også: Fagerli og Sveum vant fatbike-NM 

Se Fatbike-NM i bilder  

Nok snø i nord
Mange steder var det utfordringer med snø i vinter, og noen arrangører måtte avlyse sine ritt, men på Skaidi var det i overkant mye av det gode. Årets utgave, som gikk lørdag 1. april, var ingen spøk. Samtidig ble årets Skaidi Fatbike ble episk på flere vis, og de som trosset vær og vind fikk igjen for innsatsen. Finnmarksfavoritten Daniel B. Leirbakken tok sin tredje strake seier, mens Marita Andreassen vant dameklassen for andre gang.

Se filmen fra Skaidi fatbike 2017   

Heller ikke Puls Lyngen Sykkel hadde noen problemer med nok snø til tjukksykkelrittet rundt Jægervatnet 9. april. Løypestikkerne hadde lagt ned mye arbeid i å komme fram til en trasé som både viste fram områdets flotteste terreng og mest mulig sti og belønner de som utnytter tjukksykkelens egenskaper.

Helljar Juliussen vant det 32km lange tjukksykkelrittet i Lyngsalpene under eksepsjonelle forhold. Hele pallen var for øvrig et oppgjør mellom ryttere fra Tromsø CK.

Les mer: Juliussen raskest rundt Jægervatnet 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Puls Lyngen - Sykkel viste fram området i sin flotteste vårprakt. Foto: Frode Hansen


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Grenserittet etappe blir i år to dager i stedet for tre. Foto: Arrangøren
Etter fjorårets premiere med tredagers stisykkelritt har Grenserittet besluttet å legge om...
Lokallagene er en kilde til rekruttering til sentralstyret, men foreløpig er det tynt med kandidater til vervene som er på valg om tre uker. Foto: Øyvind Haugen
Tre uker før årsmøtet står NOTS fortsatt med svært få kandidater til vervene som må fylles.
Store opplevelser på Vestre Nøkkvann. Foto: Sture Pettersen
Seks islagte vann, 19 kilometer og 15 minus. Se bildene fra langturen på skareføret.
Eirik Fiskvik og Ole Hem sykler Trans Cape i Sør-Afrika i begynnelsen av februar. Foto: Privat
- 19/01/18
Rivaler blir lagkamerater i Sør-Afrika