STARTEN: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen tok starten, noe som var et mål på veien. Det holdt til bronse i mål. Norges første medalje i årets Terrengsykkel-VM.
- 02/09/14
VM2014: Bronse, en seier for Jacobsen
av: sykkeløyvind
02.09.14 19.53
Ingrid Sofie Bøe Jakobsen tok starten i sprintfinalen og leverte karrierebeste i VM-finalen på Maihaugen.

– Jeg er kjempefornøyd. De to sveitsiske jentene kjørte forbi meg og var sterkere enn meg i det tekniske, men jeg er superfornøyd med at jeg klarte å ta inn på dem. Det har jeg ikke klart tidligere.

VM-finalen i sprint for kvinner ble en høydramatisk affære der Bøe Jakobsen tok den viktige starten og kom først inn i den første bratte klatringen. Her kom de to sveitsiske jentene opp på siden av henne, mens forhåndsfavoritten Jenny Rissveds knotet det til litt.

Årets verdenscupvinner, EM-vinner og sveitsiske mester Kathrin Stirneman viste seg igjen sterkest. Hun og lagvenninen  fikk luke til Bøe Jakobsen og Rissveds og spurtet seg imellom om seieren. Bak gikk Jenny Rissveds for et siste desperat forsøk ved å ta innersvingen i siste sving. Bøe Jacobsen tok det raskere yttersporet og de to venninnene krasjet i hverandre. Jenta fra Halden var først på beina igjen og kunne spurte inn til en supergledelig VM-medalje. Etter målgang var det sterke følelser hos familien Jacobsen. Ingrid mistet søsteren sin Astrid i en tragisk akeulykke i Hafjell forrige vinter og VM-rittene i det samme området er spesielle for Ingrid. Etter målgang fikk hun en colaflaske med navnet Astrid på.

– Syklingen har vært hovedfokus i dag, sa Ingrid, men tårene satt løst både hos henne og moren etter bragden.

Elisabeth Sveum syklet veldig bra i både åttendedelsfinalen og kvartfinalen der hun vant heatene sine, men i semien fikk hun det tøft og måtte ta til takke med B-finalen.

– Det er litt surt, men jeg kan jo ikke være annet enn fornøyd med 7. plass heller, sa Sveum etter VM-rittet. Den korte løypa på Maihaugen var nådeløs mot små feil og det var små marginer mellom finale og medalje, og utslag tidligere.

 Les om prologen her:

Resultater XCE/Sprint VM 2014 kvinner

  1. Kathrin Stirneman                Sveits
  2. Linda Indergand                   Sveits
  3. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen    Norge
  4. Jenny Rissveds                      Sverige
  5. Ramona Forchini                   Italia
  6. Anna Oberparleiter              Italia
  7. Elisabeth Sveum                   Norge
  8. Kajsa Snijs                              Sverige

FØLELSESLADET: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen var glad for bronsemedaljen bak de to sveitsiske jentene.


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg