Maratontalentet Edvard Sæthern (midten) er en av flere unge lovende ryttere som formelt blir en del av Hedmark Terrengsykkel kommende sesong. Her med far og sønn Knut Arne (til høyre) Ole Dalsjø. Foto: Hedmark Terrengsykkel
- 08/01/18
Unge krefter inn i Hedmark Terrengsykkel
av: Ingeborg Scheve
08.01.18 06.30
Steffan Repshus forsterker stallen med fire nye ryttere.

Søskenparet Johannes og Edvard Sæthern på henholdsvis 15 og 18 år er siste tilskudd på maratonlaget Hedmark Terrengsykkel, i tillegg til Christian Sørlie på 38 år, Tommy Fredriksen (41) og Tor Fredriksen (43).

– Unggutta er spennende ryttere som ønsker å nå langt, trener bra og har mye potensial, sier superveteranen Steffan Repshus.

For ham har utvidelsen av laget gitt ny gnist og motivasjon.

– Egentlig hadde jeg tenkt å bare trene for meg sjøl nå, men vi slik en bra gjeng at det ville føles helt feil, sier Repshus.

Miljø i fokus
Totalt består Hedmark Terrengsykkel nå av 10 ryttere inkludert far og sønn Knut Arne og Ole Dalsjø, Ted Sæter, Ole Martin Høiby og Steffan Repshus.

– Vi er et litt annerledes lag enn mange av de andre terrengsykkellagene. Vi er mer en kameratgjeng som går godt i lag, har det moro og trives med å sykle. Noen satser hardt og noen satser medium hardt, men det viktigste er at vi har greid å skape et godt miljø i laget. Det gir oss alle en boost, sier Repshus, som har syklet for laget siden starten i 2010.

Les også: Repshus og Aamodt raskest i Trans-Østerdalen 

Satser høyt, skal hevde seg lokalt
Laget med aldersspenn fra 15 til godt over 50 samler ambisiøse ryttere fra sørlige del av Hedmark, og satser hovedsakelig på grusklassikerne Cykelvasan, Grenserittet og Birkebeinerrittet, samt de store regionale rittene som Hedmarksvidda Rundt, Finnskogkureren, Moratråkket, Trysilrittet og Elgrittet.

– Vi er ikke gode nok og vi har for mange urutinerte ryttere til å kunne kjøre strategisk som et lag og når de beste er med. Da er det ikke vi som styrer løpet. Men på de mellomstore rittene som Hedmarksvidda Rundt, Trysilrittet og Moratråkket burde vi ha gode muligheter til å vinne, sier Repshus.

Les også: Hånd i hånd over mål 

Rittsesongen starter nå
Repshus og Sørlie sesongdebuterer på Gran Canaria med 182 kilometer og 4000 høydemeter på smale hjul allerede neste helg, og på grove dekk med Silkeborg MTB maraton i Danmark 18. mars. Fellesstarten for resten av laget er som vanlig Helgøyatråkket.

Kjell Arild Lierhagen går ut av laget for å satse mer på landevei denne sesongen. 

Steffan Repshus (til høyre) var først over fjellet i Birkebeinerrittet 2017 sammen med Yngvar Alexander Hansen (til venstre) og Kjell Karlsen. Foto: Ingeborg Scheve


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Spørsmål rundt slark og ulyd i bremsene, lufting av bremser og justering av dempere er blant det mange lurer på, men er redd for å gå løs på selv. Foto: Frode Kaafjeld.
Demperjustering, slark og ulyd i bremsene var blant temaene på NOTS mekkekveld.
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Dette er løypas mest kritiske punkt: Elva kan oversvømme bruene i løypa. Foto: Målfrid Vangen
- 18/04/18
Flere omlegginger i Norgescupløypene
Petter Fagerhaug fra U23-landslaget kom på 21.plass i et felt verdig en verdenscup på elitenivå. Foto: NCF
- 15/04/18
Fagerhaug beste norske i Nals