Lange motbakker er en av signaturelementene i Algarve Bike Challenge i Portugal. Foto: Algarve Bike Challenge
- 06/03/17
Topp 10 i UCI-sesongdebuten
av: Ingeborg Scheve
06.03.17 07.28
Lars Granberg og Greg Saw kom på 9. plass sammenlagt i Algarve Bike Challenge.

Duoen fra det nye UCI-laget Birk Sport racing by Abax klatret to plasser på lista på søndagens 70 kilometer lange etappe, og klokket inn til 11. plass på den andre distanseetappen i 3-dagersrittet Algarve Bike Challenge i Portugal, der de hadde selskap av flere av verdens beste terrengsyklister.  

– Det var litt som på lørdag. Jeg hang ikke helt med på notene den første timen, men så kommer det seg, og vi kjører sterkt siste halvdel av etappen. Sånt er litt typisk når man er uten ritt i beina, så sånn er det alltid på de første rittene, i alle fall for meg, sier Lars Granberg, som alt i alt er greit fornøyd med sesongdebuten.

– Det var en bra opplevelse totalt sett, og et kult ritt i et, for meg, nytt land. Sykler og utstyr har fungert problemfritt og vi har fått litt ritt-trening, som kommer godt med, sier Granberg.

Les også: Sesongdebuterer mot verdenseliten 

Også makker Greg Saw er tilfreds med lagdebuten, som holdt til niendeplass sammenlagt for etapperittet.

– Søndagens løype var veldig fin, og vi hadde ingen problemer. Som lag ble vi mye raskere på slutten av hver av distanseetappene på lørdag og søndag, sier Saw.

Les også: Fra 27. til 13. plass  

Det relativt nye etapperittet rundt Tarvia sør i Portugal startet med en kort prolog gjennom byens brosteinlagte gater fredag kveld. I prologen, som ble ekstra utfordrende på grunn av voldsomt regnvær, endte de to norske gutta på 27. plass. Regnet fortsatte gjennom natten og gjorde at den 90 kilometer lange etappen på lørdag måtte utsettes to timer og kortes ned med to mil. Der syklet Granberg og Saw inn til 13. plass.

Fullstendige resultater

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur