- 12/08/16
Tester OL-sykkelen til Gunn-Rita
av: Christian Nerdrum
12.08.16 14.32
TERRENGSKOLEN (S5E5): Vi var på besøk hos medaljehåp Gunn-Rita Dahle Flesjå for å snakke om OL-sykkelen, og finne ut av hvor hard en treningsøkt faktisk er.

Terrengskolens programleder Aslak Mørstad visste godt det ville bli tøft å holde følge med Gunn-Rita (og trener/ektemann Kenneth) på trening i forkant av sesongens store mål: OL i Rio. Etter halvannen time med intervaller i varierende terreng, grus, asfalt og Rio-replikaen var det en tungpustet Mørstad som fikk bekreftet sine mistanker – dette radarparet er i form.   

TERRENGSKOLEN

Som landets største sykkelmagasin føler vi oss forpliktet til å holde kunnskapsnivået oppe blant våre lesere. Med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder tar vi for oss viktige emner som øker bevisstheten innen teknikk og utstyrsforståelse. Det overordnede målet er å gjøre deg til en bedre syklist!

EPISODE 1: På besøk hos Gunn-Rita

EPISODE 2: Svingteknikk ABC

EPISODE 3: På svingkurs med Brage Vestavik

EPISODE 4: Slik tar du en KOM

ALT AV TERRENGSKOLEN

På den femte og siste stoppen (7. august i Mont Sainte Anne, Canada) av UCI World Cup før Rio, var det dessuten svært lovende takter av 43-åringen, som landet en imponerende andreplass, bak Catharine Pendrel, men foran årets sterkeste Annika Lanvad som kom på fjerde. Emily Batty tok den siste pallplassen.

Nå er det bare å glede seg til 20. august 17.30. Da får vi svar på om Gunn-Rita og trener Kenneth Flesjå har klart bygge opp rittmaskinen fra Jæren på rett vis til rett tid. 

På slutten av besøket fikk Aslak også teste OL-sykkelen til Gunn-Rita og tatt en prat om hvorfor hun sykler på hardtail og ikke fulldempet. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
abcd
Stihjelmen Leatt DBX har et helt unikt beskyttelsessystem for ekstra sikring mot hodeskader.
abcd
Fox Metah ser helt annerledes ut enn andre stihjelmer. I tillegg kommer den i mange farger.
abcd
Hilde Sangesland Strædet kjørte ut under utfor-NM i helga og er ute resten av sesongen.
abcd
- 23/07/17
Rønning og Leivsson vant utfor-NM
abcd
- 20/07/17
Offroad Finnmark-debutant: – Jeg har aldri syklet et terrengsykkelritt