Girjustering blir ett av temaene på mekkekurset til NOTS Oslo og Omegn neste uke. Foto: Frode Kaafjord
- 12/04/18
– Syklene er etter hvert blitt så avanserte at mange ikke tør å gå løs på den selv
av: Ingeborg Scheve
12.04.18 07.00
NOTS arrangerer mekkekurs neste torsdag.

Da NOTS Oslo og Omegn arrangerte mekkekurs i november var det stor interesse for både mekking og vedlikehold, så vel som sjansen til å prate sykkel med likesinnede. Derfor kjører organisasjonen, som fikk ny leder og flere nye styremedlemmer på årsmøtet i mars, en ny runde med mekkekurs neste uke.

Les også: – Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten 

– De aller fleste brukere av en terrengsykkel vil ha nytte av kurset. Det var erfaringen fra forrige kurs. Syklene er jo etter hvert blitt så avanserte at mange ikke tør å gå løs på den med eget verktøy. Dette kurset vil få deg over den terskelen. Men selv de som skrur fra før vil plukke opp gode tips, sier Frode Kaafjord i NOTS Oslo og Omegn og en av initiativtakerne til mekkekurset.

Klargjøring for sesongen blir hovedtema for mekkekvelden, men avhengig av deltakernes interesser og spørsmål vil det også være mulig å ta opp andre temaer, sier Kaafjord.

Les også: Vil satse mer på enkle tiltak som gir sykkelglede 

Kurset arrangeres i verkstedet til Sørensens Sykler på Helsfyr torsdag 19. april, og er åpent for alle medlemmer i NOTS Oslo og Omegn. Det vil også være mulighet for å melde seg inn i lokallaget på arrangementskvelden.

– Alle som er glade i å sykle i terrenget bør være med i NOTS. Det blir stadig viktigere at noen snakker vår sak og ivaretar våre, altså terrengsyklistenes, interesser på ulike arenaer. Den jobber gjør NOTS. Og det er jo sånn at jo flere medlemmer vi er, jo større gjennomslagskraft får vi, sier Kaafjord, og legger til at det også er en rekke andre fordeler med å være medlem i lokallaget.

– Vi har et ambisiøst program for 2018, og det vil vi gå gjennom på mekkekurset. Vi arrangerer vi guidede turer på «hemmelige» stier, vi pleier og vedlikeholder stier, og gjør en hel del andre ting til glede for Oslos sti- og terrengsyklister, sier Kaafjord.

Les også: – Vi må gjøre det enklere for folk å forstå relevansen til NOTS 

Mer om mekkekurset 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
I Liabygda og Fjørå er det snøfritt opp til 300-350 meter over havet. Foto: 7Blåner
I Liabygda og Fjørå har Veronica Vikestrand funnet barmarkparadis.
Trailhead Nesbyen søker stibygger på fulltid til årets sesong. Foto: Paul Lockhart
- 18/04/18
– Vi skal bygge en del sti i år
Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer tre i Marlene Südtirol Sunshine Race 2018, bak Sina Frey (foran) som vant rittet og Linda Indergand. Foto: Arrangøren
- 15/04/18
Gunn-Rita på tredjeplass i Italia