Torjus Bern Hansen (foran) og de norske dominerte Påskeløbet i Slettestrand 9.april. I starter SRAM Liga i Danmark med en stor norsk tropp til start. Foto: Aleksander Perez
- 20/04/17
Stor norsk tropp til SRAM Liga
av: Ingeborg Scheve
20.04.17 11.00
Danmarks rundbaneserie starter på søndag og fungerer for mange som finpuss mot Norgescupen.

Flere av landslagsutøverne, mesteparten av SK Rye elite terreng, hele Lillehammer CKs U23-lag, en stor gruppe fra Soon CK og en rekke klubbryttere bruker den danske serien som siste finpuss for Norgescupen åpner på Fiskum neste helg.  

Les også: 30 ryttere kjemper om 12 plasser    

Fra landslaget/Lillehammer CK stiller Petter Fagerhaug, som sesongdebuterte til tredjeplass i den tyske Bundesligaen helga før påske, Erik Hægstad som ble nummer 15 i Tyskland og Eirik Pettersen som ble nummer 20 i samme ritt. Thea Siggerud og Martin Siggerud fra Soon CK blir hjemme, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

– Både Petter, Erik og Eirik har trent godt etter Tyskland og er i bra slag. Jeg har ikke oversikt over konkurrentene i SRAM og det er litt vanskelig å si hvordan de vil prestere, men formen er god og de vil nok bite godt i fra seg, sier Knudsen Storsæter, og legger til at neste ritt i landslagets regi blir verdenscuprunden 20. mai.

Les også: Sesongdebutert med pallen 

Sterk Rye-tropp
SK Rye elite terreng stiller med nesten hele troppen i Danmark, inkludert Torjus Bern Hansen som vant Påskeløbet i Danmark helga før påske. Det til tross for at han var stinn av mye og hard trening inn mot sesongdebuten, og det treningstrøkket har han oppretthold også inn mot helgas ritt.

– Jeg håper jeg kan blande meg inn blant de topp fem. Men jeg bruker SRAM liga og Fiskum neste helg mest som innkjøring til Rye terrengfestival og Nordisk mesterskap første helga i mai. Jeg har nettopp avsluttet en treningsbolk med fem hardøkter og tre maksstyrkeøkter på åtte dager, så det kan begrense hvor fort jeg klarer å kjøre til helga, men jeg, sier han.

Bern Hansen har imidlertid god tro på lagkameratene, og særlig førsteårssenior Jens Bergman.

– Jens har fått fart på sakene, og har virkelig utfordret meg på hardøkter både i vinter og under samlingen på Slettestrand i påsken, sier han.

Les også: Rye elite utvider stallen 

Marit Sveen håper også på gode tilbakemeldinger på formutviklingen etter fjerdeplassen på Påskeløbet i Slettestrand.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og mange sterke ryttere på start, så jeg forventer ingen pallplass, men det hadde vørt både gøy og bra for selvtilliten å prestere bra, sier hun.

Tvillingbrødrene Anders og Tobias Johannessen fra Soon CK velger å kjøre UCI Junior World Series i Østerrike framfor SRAM liga. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Den 15km lange løypa fra Syningen til sentrum i Nesbyen er nå halvfinansiert. Når den står ferdig blir den Nordens lengste av sitt slag. Foto: Brynjar Tvedt
Nes kommune gir over fire millioner kroner til den 15 kilometer lange løypa som skal gå fra...
Det nye endurorittet Trans-Madeira arrangeres for første gang i juni 2018, og byr på flere av løypene som ble brukt i Enduro World Series i år. Foto: Antonio Abreu
I etapperittet Trans Madeira kan du sykle løypene fra Enduro World Series.
Terrengsykkel lanserer lesertur til Portugal i januar, en sjanse til å bytte ut slaps og kulde med bedre temperaturer i seks dager. Foto: Arrangøren
Seks dagers stisykkeltur til Portugal er første tur i 2018.
Det kom 43 syklister på første GodTurGuiding i NOTS Follo, og 10-15 nye NOTS-medlemmer. Foto: Trond Dyrnes
- 07/12/17
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur