Torjus Bern Hansen (foran) og de norske dominerte Påskeløbet i Slettestrand 9.april. I starter SRAM Liga i Danmark med en stor norsk tropp til start. Foto: Aleksander Perez
- 20/04/17
Stor norsk tropp til SRAM Liga
av: Ingeborg Scheve
20.04.17 11.00
Danmarks rundbaneserie starter på søndag og fungerer for mange som finpuss mot Norgescupen.

Flere av landslagsutøverne, mesteparten av SK Rye elite terreng, hele Lillehammer CKs U23-lag, en stor gruppe fra Soon CK og en rekke klubbryttere bruker den danske serien som siste finpuss for Norgescupen åpner på Fiskum neste helg.  

Les også: 30 ryttere kjemper om 12 plasser    

Fra landslaget/Lillehammer CK stiller Petter Fagerhaug, som sesongdebuterte til tredjeplass i den tyske Bundesligaen helga før påske, Erik Hægstad som ble nummer 15 i Tyskland og Eirik Pettersen som ble nummer 20 i samme ritt. Thea Siggerud og Martin Siggerud fra Soon CK blir hjemme, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

– Både Petter, Erik og Eirik har trent godt etter Tyskland og er i bra slag. Jeg har ikke oversikt over konkurrentene i SRAM og det er litt vanskelig å si hvordan de vil prestere, men formen er god og de vil nok bite godt i fra seg, sier Knudsen Storsæter, og legger til at neste ritt i landslagets regi blir verdenscuprunden 20. mai.

Les også: Sesongdebutert med pallen 

Sterk Rye-tropp
SK Rye elite terreng stiller med nesten hele troppen i Danmark, inkludert Torjus Bern Hansen som vant Påskeløbet i Danmark helga før påske. Det til tross for at han var stinn av mye og hard trening inn mot sesongdebuten, og det treningstrøkket har han oppretthold også inn mot helgas ritt.

– Jeg håper jeg kan blande meg inn blant de topp fem. Men jeg bruker SRAM liga og Fiskum neste helg mest som innkjøring til Rye terrengfestival og Nordisk mesterskap første helga i mai. Jeg har nettopp avsluttet en treningsbolk med fem hardøkter og tre maksstyrkeøkter på åtte dager, så det kan begrense hvor fort jeg klarer å kjøre til helga, men jeg, sier han.

Bern Hansen har imidlertid god tro på lagkameratene, og særlig førsteårssenior Jens Bergman.

– Jens har fått fart på sakene, og har virkelig utfordret meg på hardøkter både i vinter og under samlingen på Slettestrand i påsken, sier han.

Les også: Rye elite utvider stallen 

Marit Sveen håper også på gode tilbakemeldinger på formutviklingen etter fjerdeplassen på Påskeløbet i Slettestrand.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og mange sterke ryttere på start, så jeg forventer ingen pallplass, men det hadde vørt både gøy og bra for selvtilliten å prestere bra, sier hun.

Tvillingbrødrene Anders og Tobias Johannessen fra Soon CK velger å kjøre UCI Junior World Series i Østerrike framfor SRAM liga. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Første etappe i Cape Epic var 11 mil og 1900 høydemeter. Foto: Sam Clarke Cape Epic
Slik beskriver Milsluker-jentene opplevelsen av å sykle med verdens beste terrengsyklister...
Daniel Boberg Leirbakken tok seieren i Skogen Farbike for andre år på rad. Foto: Nerskogen IL
Den nybakte nordnorske fatbikemesteren knuste konkurrentene i Skogen fatbike på lørdag.
Annika Langvad og Kate Courtney vant første dag av Cape Epic. Foto: Ewald Sadie/Cape Epic
Debuterte til topp ti på prologen i Cape Epic.
Med ti minus og nærmest vindstille på vidda lå forholdene til rette for jubileumsutgaven av Skaidi fatbike. Foto: Rino Engdal
- 12/03/18
Jubileumsfesten