Skibotn Stifestival trues av nedleggelse. Foto: Knut Lønnqvist
- 09/01/18
Skibotn Stifestival trues av nedleggelse
av: Ingeborg Scheve
09.01.18 06.30
Det avtroppende styret leter etter nye ildsjeler som kan overta den dugnadsdrevne festivalen.

De tre som har drevet festivalen de siste åra gir seg, og dersom ingen tar over vil festivalen bli lagt ned.

– Vi som har drevet festivalen gir oss nå av ulike grunner, men vi håper virkelig at noen tar over. Vi har lagt mye til rette, kjøpet inn mye utstyr og knyttet kontakt med mange folk som bidrar på ulike vis, så de som eventuelt tar over etter oss kommer til nesten dekket bord. Vi vil også være tilgjengelig og hjelpe til med overgangen så godt vi kan, sier Elisabeth Bjerke Råstad.

Hun har legger ikke skjul på at det kreves en del innsats å arrangere en slik festival, men at det også er givende arbeid.

– Skibotn Stifestival har alltid vært basert på frivillig innsats og dugnad, så de som er interessert i å ta over må være innstilt på at det er en del arbeid som må gjøres uten at de får annet tilbake enn gleden av å arrangere en festival. Det krever en del engasjement, men det er veldig gøy. Folk setter veldig pris på det som gjøres, og det er absolutt verdt innsatsen, sier Bjerke Råstad.

Les også: Skibotn leverte 

Saken fortsetter under

Det sosiale og de uformelle konkurransene er en viktig del av Skibotn Stifestival. Foto: Knut Lønnqvist

Populært
Skibotn Stifestival, som ble arrangert for første gang i 2012, har vokst kontrollert fra rundt 25 stisyklister første året til over 120 i 2017.

Les også: Sykkelfestivalen i Skibotn vokser 

Samtidig har festivalen hele tida vært opptatt av å holde på sitt særpreg som en venners-venner fest. Derfor har antall festivalpass vært holdt relativt lavt, og styret har vært opptatt av å høre på deltakernes tilbakemeldinger rundt program og format.

Det nå avtroppende styret med Bjerke Råstad, Simon Clemets og Trine Lise Sviggum Helgerud tok over arrangementet fra gründer Kristian Bårdsen Løwe under festivalen i 2015. Til femårsjubileet i 2016 ble festivalen utvidet med en ekstra festivaldag og Tromsø Enduro ble en del av programmet. I 2017 økte festivalen antall deltakere til 120 og arrangementet har fått et mer gjennomført image, men grasrotkonseptet er blitt beholdt. 

Guidede stiturer er et populært innslag på Skibotn Stifestival, som hvert år har en velassortert turmeny. Foto: Knut Lønnqvist


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg