Petter Fagerhaug sesongdebuterte til tredjeplass i Bundesligaen, samme ritt hvor han debuterte som senior i fjor og ble nummer 6. Foto: NCF
- 09/04/17
Sesongdebuterte med pallen
av: Ingeborg Scheve
09.04.17 19.10
Petter Fagerhaug ble nummer tre i Bad Säckingen, mens Tobias Johannessen tok andreplassen i juniorklassen.

– Jeg har aldri startet så langt framme noen gang, så jeg tenkte jeg måtte bare henge på de beste og se hvordan de sykler og prøve å plukke opp noen elementer fra dem. Løypa passet meg veldig bra og kroppen var mye bedre enn jeg forventet og responderte veldig bra, så vi må ha gjort noe riktig i vinter. Jeg er kjempefornøyd. Det er selvsagt noen småting jeg gjerne skulle gjort annerledes taktisk, men da har jeg noe å jobbe med til senere ritt, sier Petter Fagerhaug til Terrengsykkel etter rittet. 

Les også: Fenomenet Fagerhaug 

I fjor debuterte Petter Fagerhaug som senior med sjetteplass i nettopp dette rittet, og i år hevet han seg opp på pallen. Andreårssenioren var bare 10 sekunder bak vinneren.

– Han var taktisk litt for feig, og han overvurderte konkurrentene litt. Men summa summarum godt gjennomført, kommenterer Knudsen Storsæter.

Tobias Johannessen var enda nærmere seier. Bare sju tideler skilte etter sprintoppgjøret om førsteplassen.

– På de første rundene lå jeg blant de topp 10, men det gjorde bare at jeg hadde mer å gi mot slutten. Jeg bestemte meg for å prøve å henge på fronten uten å sprenge meg. Så ut på siste runde klarte jeg å ta igjen de i tet, og plutselig var jeg i andreposisjon og i ryggen på førstemann. Han tullet det til i en sving helt på slutten, og da måtte jeg av sykkelen og han fikk luke på de siste 300 meterne. Vinneren startet feiringen veldig tidlig, noen som gjorde at jeg øynet ett lite håp på seier. Men jeg klarte akkurat ikke å ta han igjen, sier Johannessen.

– Det var en sinnssykt kul løype som passet meg meget godt, og jeg er fornøyd med andreplassen, sier han, og takker samtidig støtteapparatet for tilretteleggingen. 

Les også: Juniorkometen 

Saken fortsetter under

Tobias Johannessen var bare sju tideler fra seier i Bundesligarittet søndag. Foto: NCF

Samtlige norske ryttere var inne blant de 20 beste på Bundesligarittet i Tyskland søndag, og det er landslagslederen svært fornøyd med.

– Det ble en strålende dag. I U23-klassen startet det med alle gutta blant de topp 20, sier han til Terrengsykkel i en epost. 

Viktig formtest
Landslagssjefen trekker fram at han også er imponert over Thea Siggeruds 15. plass. Juniorjenta fra Soon CK har slitt med sjukdom store deler av vinteren, og at hun plasserer seg så høyt uten at hun er 100 prosent tilbake, er lovende for sesongen, mener Knudsen Storsæter.

– Det ble en god gjennomkjøring og læring. Thea har et godt stykke igjen til topp form etter et lengre avbrekk i februar og halve mars, sier han. 

Siggerud mener formen er i anmarsj.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg gjennomførte rittet i dag. Etter en lengre sykdomsperiode er det spesielt viktig at jeg finner min egen rytme og ikke tenker for mye på de andre rundt. Det greide jeg godt i dag. Jeg merker at jeg ikke har det siste giret inne, men siden Italia har jeg bare følt meg bedre, så med litt tid og mengdetrening satser jeg på at jeg snart vil være 100 prosent tilbake, sier hun.  

Les også: Thea Siggerud har store sko å fylle 

Verdenscup neste
Totalt var det sju ryttere i den norske troppen til Bad Säckingen: fem seniorryttere i U23-klassen og to juniorer. Nå venter verdenscupritt i Tsjekkia og Tyskland de to siste helgene i mai.

– Vi har stor tro på utøverne våre. De har gjort store steg i vinter og har gode holdninger, sier Knudsen Storsæter.

Saken oppdateres

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


ANNONSEINNHOLD
I fjor fikk jeg fart på stisyklingen igjen, for fullt. Jeg har syklet 3-4 ganger pr uke stort...
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
ANNONSEINNHOLD
Med disse tipsene holder du både bilen og sykkelen skadefri
USYNLIG: Knebeskyttere bør gjøre minst mulig ut av seg, men beskytte deg ved behov. Foto: Ale DiLullo
På lange og varme stisykkelturer ønsker du lette knebeskyttere som redder knærne dine i fall....
Livestock utvidet kraftig i sykkeltilbudet til årets festival, men måtte likevel sette opp ekstra guider for å dekke etterspørselen. Foto: Audun Lutnæs
Derfor lykkes Livestock med sykkelsatsingen.
Femte runde i Enduro World Series i La Thuile var ekstremt krevende og dagens etapper måtte endres. Foto: Enduro World Series
Regn inn mot rittet sørget for krevende forhold i helgas runde av Enduro World Series.
Gunn-Rita Dahle Flesjå vant dagens verdenscupritt i Andorra. Foto: Team Merida Gunn-Rita
- 15/07/18
Suverene Gunn-Rita